Héctor Illueca: «Malgrat el que diga Juan Roig, el treball és l’única font de riquesa»

El vicepresident segon de la Generalitat defensa a les xarxes les crítiques la ministra Belarra a Mercadona

El vicepresident segon de la Generalitat, conseller d’Habitatge i candidat de Podem a la Presidència, Héctor Illueca, ha defensat les crítiques de la ministra Ione Belarra a grans superfícies com Mercadona, ja que considera que dir que practiquen un «capitalisme despietat» no és un insult sinó, «una descripció molt ajustada d'una realitat».

«Malgrat el que diga Juan Roig, la veritat és el contrari: el treball humà és l'única font creadora de valor i de riquesa. Encara que a algun se li estarrufe el pèl, podem imaginar una societat sense empresaris, però no podem imaginar una societat sense els treballadors».

Així ho ha escrit a Twitter després que el president de Mercadona haja defensat en un acte a València, sense referir-se específicament a les crítiques de Belarra, que són els empresaris i directius els qui generen riquesa i benestar i després els toca gestionar-ho als qui governen per a evitar generar «enfrontament».

Illueca s'ha fet ressò de l'expressió «capitalisme despietat», que va emprar Belarra en un acte de Podem aquest cap de setmana contra Juan Roig pels preus dels aliments, per a subratllar que «no és cap insult»: «És una descripció molt ajustada d'una realitat que està ofegant milions de famílies al nostre país».

«No podem continuar ignorant-ho», ha reivindicat, i ha advertit que és urgent «intervindre el mercat de l'alimentació per a abaratir la cistella de la compra i garantir que tots puguen accedir als productes bàsics». És una cosa que ha recordat que exigeix l'article 128 de la Constitució: «Tota la riquesa del país, siga quina siga la seua titularitat, està subordinada a l'interés general».