Diari La Veu del País Valencià
Condemnen el «Ionqui dels diners» a 7 anys i 10 mesos de presó per la primera peça del cas Imelsa

El primer judici per la macrocausa d’Imelsa ja té sentència: la secció cinquena de l’Audiència de València ha condemnat a set anys i deu mesos de presó al qual fora gerent de l’extinta empresa pública de la Diputació de València i autodenominat «Ionqui dels diners» pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat i blanqueig en la primera peça del cas, la de Thematica.

En aquesta peça, la vista de la qual va començar el maig de l’any passt, es van jutjar suposades irregularitats en adjudicacions a l’empresa Thematica Events. La sala ha imposat a Benavent una condemna similar a la reclamada per la Fiscalia Anticorrupció, que sol·licitava huit anys i tres mesos de presó per a l’acusat. No obstant això, ha absolt l’exalcalde de Montcada (l’Horta Nord) amb el PP i exvicepresident de la corporació provincial, Juan José Medina, per a qui el ministeri fiscal demanava cinc anys de presó.

El judici va arribar després de més de sis anys des que es practicaren les primeres detencions en aquest procediment -el 2014 Esquerra Unida va portar a la Fiscalia uns enregistraments amb les suposades irregularitats i el gener del 2016 es van fer els primers arrestos- i va comprendre diversos apartats, entre ells, un presumpte desviament de fons per a l’abonament de campanyes electorals del Partit Popular en les eleccions municipals del 2007 i en les generals del 2008.

En aquest apartat, que era en el que estava acusat Medina, la sala ha absolt tots els processats d’un delicte de malversació de cabals públics: Benavent, el mateix Medina, l’administrador de Thematica Events, Rafael García Barat, i al PP com a responsable civil subsidiari.

Comparteix

Icona de pantalla completa