ERPV pregunta al Ministeri de Justícia per la reducció de jutjats de violència de gènere

El partit es fa ressò de les queixes emeses des de poblacions afectades pel tancament de nou partits judicials al País Valencià

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha preguntat al Ministeri espanyol de Justícia per la reducció de jutjats de violència de gènere al País Valencià. Els republicans recullen el malestar de les poblacions afectades en aquest sentit, que són nou: Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí), Novelda (Vinalopó Mitjà), la Vila Joiosa (Marina Baixa), Xàtiva (Costera), Carlet (Ribera Alta), Picassent, Catarroja, Quart de Poblet (Horta Sud) i Montcada (Horta Nord).

Les preguntes, enregistrades per la senadora Elisenda Pérez, demanen al Ministeri per què no s'ha disposat de cap dotació econòmica ni de personal per als jutjats resultants de l'agrupació, i si pensa que la millor manera d'augmentar l'eficiència és reduir jutjats.

El passat mes de novembre, el Ministeri espanyol de Justícia va anunciar, a través d'un reial decret, l'agrupació de jutjats de violència de gènere per a centralitzar l'atenció en jutjats específics i exclusius, amb la intenció, segons el mateix decret, d'ampliar el seu nombre. De les 12 agrupacions judicials que s'han dut a terme a tot l'estat espanyol, huit estan al País Valencià. Per aquest motiu Esquerra Republicana pregunta al Ministeri si creu que la millor solució, fins que es posen en marxa nous jutjats, és reduir-ne la seua xifra.

«Les intencions del decret d'ampliar el nombre de jutjats exclusius de violència contra les dones està molt bé, però la realitat és que, ara com ara, el País Valencià es queda sense nou jutjats que atenien els casos de violència de gènere i que les dones denunciants hauran de traslladar-se molts quilòmetres per denunciar, complicant-ho tot més encara», ha declarat la secretaria de Feminismes d'ERPV, Elo Chamarro, qui ha afegit que «el sentit comú ens diu que hauria d'haver sigut a l'inrevés i haver esperat a tindre nous jutjats abans de fer-ne les agrupacions».

Per la seua banda, la senadora Elisenda Pérez ha manifestat que «és cridaner que el País Valencià siga on més agrupacions hi ha i, per tant, on més pobles es queden sense atendre els casos de violència contra les dones. Novament, som les que eixim pitjor parades».