Diari La Veu del País Valencià
El festival Fronteras ignora els músics i els escriptors en valencià

El festival Fronteras ha anunciat el cartell que protagonitzarà aquest esdeveniment musical i literari els dies 9, 10 i 11 de febrer al Palau de les Arts i les Ciències de València. Es tracta d’unes jornades promocionades per la regidoria d’Acció Cultural, liderada per la socialista Maite Ibáñez, així com també pel Palau de les Arts, i que està dirigit per Jesús Ruiz Mantilla.

L’accés al festival serà gratuït fins completar l’aforament, i algunes de les activitats, com ara els tallers, s’organitzaran en diferents biblioteques de la ciutat de València, ubicades als barris de la Petxina, de Benicalap, de Sant Marcel·lí o de Patraix, amb el propòsit explícit de «descentralitzar» els actes.

El cert és que el Fronteras reunirà protagonistes culturals de primer nivell, com ara l’escriptor Manuel Vicent, la cantant Sole Giménez o el guitarrista de Vetusta Morla, Guille Galván, amb la intenció de fusionar música i literatura «des d’una òptica innovadora».

Tanmateix, tal com s’observa al programa, cap de les activitats anunciades està previst que es faça en valencià, i cap dels artistes convidats tenen aquesta llengua com a vehicle d’expressió cultural. De fet, s’ha prioritzat l’assistència de professionals de la cultura de fora del País Valencià a la de músics o escriptors d’aquest territori, fet que ha sobtat entre bona part de la comunitat cultural local.

Comparteix

Icona de pantalla completa