Diari La Veu del País Valencià
L’associació Juga en Valencià s’adreça als clubs esportius més destacats del país perquè aposten per la llengua

L’associació Juga en Valencià, que aposta per la promoció, pel foment i per la igualtat lingüística del foment a l’esport, i que reuneix socis que són aficionats de distints clubs esportius del País Valencià, s’ha adreçat a diversos clubs valencians perquè incorporen el valencià a les seues comunicacions i en la seua activitat diària i perquè aposten per la normalització lingüística.

Els socis i les sòcies de l’entitat van preparar unes cartes a final de l’any passat per fer-les arribar, a través de correu postal, a diferents clubs valencians: el Vila-real, el València, l’Elx, el Llevant, el Castelló, l’Alcoià, l’Hèrcules i dos equips de bàsquet: el València Basket i el Lucentum d’Alacant. Amb aquests escrits es pretenia donar a conèixer l’associació, «es comentaven les coses positives que s’havien fet pel valencià en cada club i les que encara falten per avançar cap a l’objectiu de la igualtat lingüística».

Segons Juga en Valencià, no es busca «un enfrontament directe amb els clubs, sinó que volem fer aportacions» per a millorar. Com que «la realitat de cada club i el seu entorn són diferents» pel que fa a la llengua, l’entitat va decidir adaptar les recomanacions a cada cas. Així, «en el cas del Vila-real CF, els hem transmès la importància de retolar en valencià l’estadi en un any tan important com és el del seu centenari. Al València CF, els hem recomanat la tornada del valencià a les comunicacions per escrit entre club i socis. A l’Elx CF, ens preocupa l’abandonament del seu compte de Twitter, per això els hem demanat que el tornen a usar. Al Llevant UE, els hem suggerit retolar l’estadi també en valencià i fer sonar cançons en valencià abans, en el descans i després del partit. Al CE Castelló, els hem fet arribar la importància d’incloure el valencià a les xarxes socials i reobrir la secció en valencià del web. Al CD Alcoyano, els hem convidat a reincorporar el valencià a la megafonia i augmentar-ne l’ús en xarxes socials. A l’Hèrcules CF el convidem a reincorporar el valencià des del club i de manera visible, per a bastir l’Hèrcules d’un caire més tradicional. Al València Basket Club els hem demanat d’incloure el valencià a la seua revista i en la comunicació escrita amb els socis. I al Fundació Lucentum, els hem convidat a fer servir el valencià d’altaveu per normalitzar el seu ús a Alacant».

Comparteix

Icona de pantalla completa