El dirigent de Vox a Torrevella, la ciutat més poblada del Baix Segura –80.000 habitants–, ha escenificat l’abandonament del partit amb un missatge ben explícit al seu mur de Facebook. José García Juncal diu que tanca «aquesta etapa de dissolució i engany, cansat d’enganys, de dictadures i de xiringuitos per part de Pepe Muñoz i d’Ana Vega». I ho escriu al costat d’una imatge amb el seu carnet de Vox partit per la meitat.

El fins ara referent ultradretà d’aquesta ciutat assenyala directament el responsable d’organització provincial del partit i la síndica a les Corts, Ana Vega, que també és coordinadora del partit extremista a la província d’Alacant. Segons Juncal, «aquesta mena de persones sense escrúpols han destrossat la il·lusió de les persones que integraven el meu equip de treball», i assegura que si a principis de desembre calculaven aconseguir entre cinc i sis regidors a l’Ajuntament de Torrevella –ara mateix en tenen un–, hui en contemplen «entre un i un i mig». Curiosament, Vox té una nodrida massa de militants a Torrevella, on hi ha més d’un centenar d’afiliats.

Juncal tanca la seua publicació assegurant que s’ho passarà «molt bé en les eleccions locals i sobretot en les autonòmiques», en referència a les compareixences que oferirà davant els mitjans de comunicació, i conclou que els dirigents de Vox «esteu cada dia més sols perquè la gent s’adona de la destrossa i la dictadura que esteu exercint a Alacant».

No és la primera vegada que militants de la formació ultradretana carreguen contra la direcció del partit a la demarcació d’Alacant. Raúl Serna, coordinador de Vox al Baix Segura, va dimitir al desembre assenyalant també Ana Vega i Pepe Muñoz per la seua gestió. Aquest últim, que va ser militant de Falange, és acusat d’ostentar càrrecs orgànics al si del partit sense cap altre mèrit que el d’una bona relació amb els dirigents provincials i amb Javier Ortega Smith, secretari general de Vox a nivell estatal.

Alhora, no és tampoc la primera crisi que experimenta Vox a Torrevella. Carolina Vigara, cap de llista el 2019 i única regidora escollida –el número dos de la llista era el seu marit, Juan Carlos Ramos– va passar a ser regidora no adscrita després d’haver estat assenyalada per apropiar-se dels diners que havien d’anar adreçats al grup municipal del partit, tal com es va demostrar en una investigació judicial. Davant d’aquells fets, la direcció estatal de la formació ultradretana no va reaccionar, fet que va enutjar les bases i que va servir per a crear un precedent que des de fa mesos s’està traduint en dimissions.

Comparteix

Icona de pantalla completa