Diari La Veu del País Valencià
El judici per les agressions feixistes a la manifestació del 9 d’Octubre de 2017 ja té data

El 25 de setembre d’aquest 2023 començarà el judici per les agressions a la manifestació del 9 d’Octubre de 2017. Aquell dia, en el context de la diada valenciana, desenes de feixistes van agredir manifestants valencianistes. Els fets, que es van fer virals a través de vídeos difosos per les xarxes socials, han sigut denunciats per entitats cíviques, com ara les que integren la Comissió 9 d’Octubre, acusació particular en aquest judici. Aquestes entitats demanen, en alguns casos, penes d’entre 5 i 11 anys de presó contra els agressors –penes que en alguns casos serien augmentades per la reincidència dels agressors. Seran jutjades, en total, 28 persones acusades d’atemptat contra els drets de manifestació i llibertat d’expressió, pels delictes agressió i de pertinença a organitzacions violentes i també per delictes de desordres públics, amenaces, danys, coaccions o lesions.

Aquesta comissió, integrada per Acció Cultural, Plataforma per la Llengua, Decidim, per partits com Compromís, Esquerra Unida, Podem o Esquerra Republicana i per sindicats com Intersindical i CCOO, va treballar en la identificació dels 28 acusats que ara seuran davant el jutge. Segons les entitats, «aquest fet és, per ell mateix, un èxit, tenint en compte el context de la tradicional impunitat de què ha gaudit l’extrema dreta al País Valencià».

La Comissió 9 d’Octubre també ha sol·licitat per als acusats la pena accessòria de prohibició d’aproximació a una distància de 300 metres del domicili de les integrants d’aquesta plataforma, així com de les manifestacions o actes convocades per les entitats que pertanyen a la mateixa comissió.

Comparteix

Icona de pantalla completa