Diari La Veu del País Valencià
Compromís presenta 50 esmenes contra els Pressupostos de l’Ajuntament d’Alacant

El grup de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha presentat mig centenar d’esmenes al pressupost municipal de 2023, uns comptes que considera que «demanen a crits un canvi de govern» a la ciutat. «Ens trobem davant els pitjors pressupostos que recordem, tristos i presentats tard i malament», ha criticat el portaveu, Natxo Bellido.

Els valencianistes han presentat les 50 esmenes aquest dijous en roda de premsa amb els regidors Bellido i Rafa Mas, qui serà el proper alcaldable de la coalició. Bellido ha criticat la «irresponsabilitat» de l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, del PP, per tractar d’aprovar els comptes «sense comptar amb l’oposició, ni dialogar ni negociar un pressupost que torna a arribar molt tard».

En aquest mateix sentit, Mas ha lamentat que «la possibilitat d’intervindre i realitzar aportacions pressupostàries no se circumscriu només a les esmenes per a la Comissió d’Hisenda», i demostra «la nul·la voluntat del PP de negociar i arribar a acords». Es tracta «d’un pressupost que no aborda el repte demogràfic ni mediambiental de la ciutat, uns pressupostos inútils d’un bipartit gandul, que compta amb més recursos que mai i són els menys útils per a la transformació de la ciutat. Sens dubte, una oportunitat perduda que demostra que Barcala demana a crits un canvi polític al maig, que se’n vaja i que siga un nou govern plural qui ho aborde», ha asseverat.

Al contrari, Mas ha promès que «el primer dia de treball del nou govern municipal serà per a elaborar els pressupostos que Alacant necessita al 2024, en temps i forma, tal com indica l’interventor». Mas també considera que el PP i els seus «socis» de la ultradreta, en referència a Vox, estan allargant-ne l’aprovació quan, creu, tenen el pacte signat, «amb retallades a les àrees que afecten la igualtat de gènere o la cooperació internacional», ha lamentat.

Entre les esmenes destaca la proposta de construcció de la tercera escola infantil municipal, un Centre d’Intervenció de Baixa Exigència, un centre intergeneracional al barri de Benalua, la creació de l’anell verd o una partida per al pla Reforesta. També es plantegen connexions ciclistes amb els polígons industrials i amb la platja de Sant Joan, així com la creació de l’oficina municipal d’assessorament energètic, línies d’ajuda a sectors productius, sales d’estudi obertes les 24 hores o la designació de Tabarca com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO.

Comparteix

Icona de pantalla completa