Diari La Veu del País Valencià
Pep Gimeno «Botifarra», Socarrat Major 2023

L’Associació Cultural Socarrats de Vila-real (la Plana Baixa) ha acordat nomenar Socarrat Major 2023 el popular cantador Pep Gimeno Botifarra Socarrat Major 2023. L’assemblea de l’entitat reunida el primer de desembre passat, va valorar entre els diversos mèrits de l’artista el fet que haja reivindicat el gran patrimoni que representa la música tradicional valenciana des d’un esperit pròxim al poble, didàctic i generós, i la dedicació de tota una vida a la recuperació de la música tradicional valenciana, les albades, les cançons de batre i totes les modalitats que configuren una herència cultural en perill d’extinció.

Pep Gimeno i Montell ha contribuït a normalitzar el valencià a través del cant als escenaris, de la discografia, del treball als mitjans de comunicació, i de tot un treball de recerca per rescatar de l’oblit una tradició cultural que es perdia, amb un gran abast territorial, dins i fora del País Valencià. Des de ben jove, i sense defallir per les dificultats de tota classe, tant tècniques com socioculturals, el cantador de Xàtiva (la Costera) ha aconseguit que la música popular valenciana perdure i tinga una gran acceptació i aplegue un públic d’una gran diversitat generacional.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc en el transcurs del tradicional sopar homenatge que s’organitzarà el pròxim dia 18 de febrer a Vila-real. Emmarcada en la celebració del lliurament del premi, el dia 2 de febrer hi haurà una conferència de Josep Vicent Frechina, amb la col·laboració de Toni Guzman, titulada «Pep Gimeno, Botifarra, fent de nou popular la tradició».

Comparteix

Icona de pantalla completa