Diari La Veu del País Valencià
La Comarca Científica i La Veu col·laboren en un projecte audiovisual sobre les comarques del País Valencià [Vídeo]

La Comarca Científica i Aula Codi, del Grup La Veu, col·laboren en un projecte audiovisual sobre les comarques del País Valencià. Aquest dijous presentem el primer vídeo de la sèrie, que prova de contestar les preguntes «què són» i «d’on venen».

Recentment, la Generalitat ha incorporat canvis en el mapa comarcal que veuran la llum a l’inici del 2023. Algunes comarques del nord han incorporat pobles i altres n’han perdut. També es farà realitat una demanda històrica a les comarques de l’Horta: per fi, l’inexistent Horta Oest passarà a millor vida. L’Horta Sud es mantindrà, seguint criteris científics vinculats a la geografia com són les seues fronteres naturals i el riu Túria, però també la història, la sociologia i la política encarnades en les seues institucions, el seu teixit associatiu i la ciutadania en general.

Però és molt probable que el coneixement sobre aquests canvis no siguen generalitzats i queden reduïts a mitjans com ara Diari la Veu o àmbits com ara La Comarca Científica, promotors d’aquest vídeo. De fet, les comarques valencianes són molt desconegudes per a una gran part de la societat valenciana. Per això, hem eixit al carrer, en concret a Algemesí, a la Ribera Alta, per a comprovar-ho.

Comparteix

Icona de pantalla completa