Diari La Veu del País Valencià
Antimilitaristes protesten a Expojove davant de l’estand de l’exèrcit espanyol

Expojove ha tornat després de dos anys d’absència a Fira València amb tota la programació habitual de música, teatre, esports, tallers didàctics, oci i divulgació, que inclou una altra vegada un estand de l’exèrcit espanyol. Això va provocar aquest dilluns una protesta d’Antimilitaristes Moc davant d’aquest aparador quan l’alcalde, Joan Ribó, i alguns regidors visitaven la fira, amb l’objectiu d’«assenyalar l’absurd de convidar institucions armades a una fira infantil», ha afirmat el col·lectiu.

Durant l’acció, ha explicat Antimilitaristes, una «unitat d’elit de pallasses» va dur a terme «un maniobra» sobre el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, responsable de l’organització, per a retreure-li «amistosament» que convide unitats de l’exèrcit a participar en un espai educatiu que hauria de promoure la cultura de la pau.

Ribó i Galiana van insistir que l’exèrcit espanyol només exhibeix a Expojove els materials i el personal pertanyents a la Unitat Militar d’Emergència, l’UME, però Antimilitaristes ha remarcat que «l’UME és una veritable blanquejadora de la imatge pública de l’exèrcit», una «excusa perfecta per a justificar la presència militar en espais educatius».

A més, el col·lectiu ha remarcat que l’estand mostra informació i mitjans d’unitats militars de combat, com ara el regiment blindat Lusitània. També s’hi poden veure fotografies de diversos models d’armament. «La guerra no és un joc i les armes no eduquen. La presència de les Forces Armades suposa una antipedagogia en tota regla, una apologia de la guerra i la violència», ha alertat.

Comparteix

Icona de pantalla completa