Diari La Veu del País Valencià
ERPV anima a fer al·legacions als projectes de decret de requisit lingüístic i d’homologació

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) anima les persones preocupades per la llengua i el seu ús social a fer al·legacions als projectes de decret d’homologació i de requisit. Més encara, convida a «actuar en contra de la degradació del requisit del valencià de l’acord entre les conselleres d’Educació i de Justícia», ja que «afebleix la protecció del valencià», ha asseverat.

La formació indica que l’acord de les conselleres Tamarit i Bravo del govern del Botànic sobre el requisit lingüístic necessari per a l’accés dels llocs de faena públics consta d’un decret d’homologació i un altre de requisit, que es publicaran a començaments del 2023. I considera que aquests dos decrets, «d’una banda, desautoritzen definitivament una JQCV ja qüestionada i, conseqüentment, devaluen radicalment els nivells MECRL aplicats al valencià i, d’altra banda, estableixen uns nivells lingüístics insuficients com a requisits i no ho fan per a tots els llocs de treball públics valencians».

Així, assenyala, «com a resultat d’aquest acord, continuarà l’accés a llocs de faena públics de persones amb una competència lingüística insuficient, i, per tant, persistirà la discriminació lingüística que vulnera —de manera il·legal segons l’Estatut d’Autonomia— els drets de les persones valencianoparlants». En conseqüència, afegeix, «tot açò provoca que continuem rebent uns serveis de qualitat pitjor que ens relega a un estatus de ciutadania de segona classe».

El vicesecretari general d’impuls republicà d’ERPV, Mikel Forcada, ha declarat que «si la gent vol un requisit lingüístic de veritat, ha de fer al·legacions als projectes de decret del govern del Botànic. Per això hem preparat dos models d’al·legació personal perquè cap valencià ni valenciana es quede sense el dret a defensar el valencià millorant els projectes de decret».

Termini de presentació d’al·legacions

Els residents al País Valencià poden presentar al·legacions personals a un o a ambdós projectes de decret fins al dia 22 de desembre. Per a facilitar la tramitació, ERPV ha preparat un model de text per a al·legacions al decret d’homologació i un altre model per al de requisit, que qui vulga pot canviar, i les instruccions que cal seguir perquè tinguen efecte.

Opcionalment, es pot enviar còpia —ocultant les dades personals que es considere oportú— a ERPV ([email protected]) perquè en faça un seguiment. La formació es compromet a complir la seua obligació de secret de les dades de caràcter personal i el deure de guardar-les de forma confidencial i adopta les mesures necessàries per a evitar-ne l’alteració, pèrdua, tractament o accés no autoritzat. També es pot explicar que s’han presentat les al·legacions en les xarxes socials amb el hashtag #RequisitDeVeritat .

Comparteix

Icona de pantalla completa