Diari La Veu del País Valencià
La vaga de collidors se suspén immediatament després d’iniciar-se

UGT i CCOO han desconvocat la vaga de collidors immediatament després de l’inici de les protestes. La cancel·lació ha tingut lloc al migdia, quan 50.000 treballadors del sector estaven cridats a la vaga i bona part d’ells protagonitzaven una vaga indefinida a els portes de moltes cooperatives. En canvi, els sindicats han tornat a seure a la taula de negociació amb la patronal, amb la pretensió que hi haja una revisió salarial que equipare els sous amb el context actual d’inflació.

Els sindicats han calculat que la vaga ha comptat amb entre el 80% i el 90% de participació, dades que desmenteix la patronal. Els sindicats reclamen un augment salarial de l’11% i la patronal no vol passar del 9% en quatre anys per als collidors a estall –que treballen amb un preu pactat prèviament– ni del 6,3% per als que treballen a jornal. Aquests últims cobren 65 cèntims l’hora, i els primers obtenen una contraprestació mínimament superior.

Els sindicats critiquen que els salaris són «de misèria», i acusen les empreses d’obligar els treballadors a assumir la pèrdua de poder adquisitiu derivat de la inflació. La protesta ha coincidit amb una campanya de Nadal més escassa que mai.

Comparteix

Icona de pantalla completa