Diari La Veu del País Valencià
L’associació Socarrats arreplega signatures perquè les instal·lacions de l’estadi del Vila-real siguen retolades en valencià

L’Associació Cultural Socarrats de Vila-real (Plana Baixa) ha emès un manifest perquè siga signat per tanta gent com vulga amb la intenció que l’estadi de la Ceràmica, on disputa els seus partits el Vila-real CF, siga retolat en valencià. Aquest manifest, que poden llegir ací, ha sigut també enviat a la directiva del club, concretament al seu president, Fernando Roig.

El manifest està signat també per la Congregació de Lluïsos de Vila-real, per la Penya Cèltic Submarí i pel Centre Excursionista de Vila-real, i es pot signar a través d’aquest enllaç.

El manifest es titula «per un estadi de La Ceràmica en valencià», i entre altres coses diu que «Vila-real vol créixer i modernitzar-se al mateix temps que no vol perdre les seues senyes d’identitat com a vila valenciana històrica. Dins del moment extraordinari que vivim com a club i equip, aplaudim el projecte de la nova remodelació de l’estadi, antic Madrigal, un emblema de la ciutat. I com que el sentim nostre, el volem nostre en tots els sentits, també en el de la llengua que parla el poble, el valencià. Per això pensem que el club no tindrà inconvenient a anomenar el camp municipal “Estadi de la Ceràmica”, perquè la presència o absència d’una sola lletra (la -o final) no afecta en absolut la comprensió del significat (Estadi/Estadio), com tampoc afecta que l’accent siga en una direcció o una altra (Ceràmica/Cerámica)».

Documents

Comparteix

Icona de pantalla completa