Diari La Veu del País Valencià
Decidim, l’ANC i l’Assemblea Sobiranista de Mallorca commemoren el 90 aniversari de les Normes de Castelló

El proper dissabte 17 de desembre, les entitats Decidim, Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) es concentraran a Castelló de la Plana per a commemorar el norantè aniversari de les Normes de Castelló, signades en aquesta ciutat el 1932.

Aquelles Normes van servir per a unificar la llengua dels valencians amb el codi gramatical impulsat per Pompeu Fabra. Decidim hi acudirà a l’esdeveniment, acompanyat per les entitats sobiranistes amb què està agermanada aquesta organització, per a «rearmar-nos ideològicament davant un retrocés important del valencià».

És en aquest sentit que, aprofitant la data, les entitats també posaran en marxa les jornades Horitzó Joan Fuster, que serviran com a «reflexió i debat sobre les línies de treball que cal desenvolupar per seguir teixint xarxa entre els diversos territoris dels Països Catalans». Per a participar-hi, l’ANC, Decidim i l’ASM han habilitat aquest formulari d’inscripció.

Els actes, que podeu consultar en aquest programa, es desenvoluparan a la Sala La Bohemia, al carrer Ciscar 14 de Castelló de la Plana, des de dissabte a les 10.45. Les jornades seran obertes per la intervenció de Zahia Guidoum, Dolors Feliu i Joan Planes, màxims representants de les tres entitats, amb la taula rodona «estratègies cap a la independència dels Països Catalans». Tot seguit, des de les 12.30, els activistes Gerard Furest i Neus Sánchez i la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó, parlaran de «l’articulació de la lluita per la llengua trencant els marcs autonòmics». A les 17.30 se celebrarà la manifestació amb el lema «una llengua per guanyar» i a les 20.00 hi haurà un concert que comptarà amb l’actuació de diversos artistes, com ara Feliu Ventura, Mireia Vives, Borja Penalba o Al Tall. A l’endemà, diumenge, es tancaran les jornades amb la xerrada «100 anys de Fuster, un horitzó de futur», amb la participació de l’activista Toni Infante, portaveu de la campanya Reciprocitat Ara i de la Crida pel Finançament; de la catedràtica d’Economia Elisenda Paluzie, expresidenta de l’ANC; i de l’exconsellera de Cultura de les Illes Balears Fanny Tur.

Documents

Comparteix

Icona de pantalla completa