Diari La Veu del País Valencià
El TSJ dona la raó a Mazón i la Diputació d’Alacant no haurà d’aportar 13,4 milions al Fons de Cooperació Municipal

El Tribunal Superior de Justícia ha donat la raó a la Diputació d’Alacant, de manera cautelar, i la institució provincial no haurà d’aportar els 13,4 milions a què li obligava el Pla Sectorial de Finançament Bàsic del Fons de Cooperació.

La Diputació d’Alacant va presentar un recurs davant el TSJ al juny, considerant que el pla citat vulnerava la Constitució espanyola i l’Estatut valencià per obligar a fer una aportació econòmica i atemptar, segons considera el president de la institució, Carlos Mazón, l’autonomia provincial.

El TSJ, de manera cautelar, ha fet cas del recurs presentat per la Diputació i suspendrà, també cautelarment, l’execució de l’acord de la Generalitat «que obliga a la corporació provincial a aportar més de 13 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal per a l’exercici del 2023». L’alt tribunal valencià no entra al fons de l’assumpte, tot i que entén que cal suspendre l’aportació «amb la finalitat d’evitar perjudicis de difícil reparació a la part demandant en cas que finalment el seu recurs siga emparat». En la interlocutòria s’argumenta que l’aportació exigida a la Diputació d’Alacant «desaprofita de manera irremeiable la política de despeses prevista o dissenyada per a l’exercici 2023 a favor dels municipis de la província». Els municipis esmentats es veurien «perjudicats per no rebre els recursos, quedant afectades les competències i funcions genuïnes de la Diputació de cobrir les necessitats financeres dels municipis de la província».

Aquest debat sobre l’aportació econòmica al Fons de Cooperació dissenyat per la Generalitat per part de les diputacions ha esdevingut tota una arma electoral per a Carlos Mazón, que des de la Diputació d’Alacant ha mirat de desacreditar el Fons emparant-se en l’autonomia de les institucions provincials. De moment, en primer terme, els tribunals li han donat la raó.

Comparteix

Icona de pantalla completa