Diari La Veu del País Valencià
Pedro Fresco: «La nova posició de la Conselleria des de la destitució de Mollà és inassumible per a un professional»

El fins ara director general de Transició Ecològica, Pedro Fresco, ha dit que sabia que l’anaven a destituir des de fa dues o tres setmanes, però que, en qualsevol cas, tenia la carta de dimissió preparada perquè la nova Conselleria, des del cessament de Mireia Mollà, és «inassumible per a un professional de l’energia».

En una entrevista concedida a À Punt, ha assenyalat que li van comunicar la seua substitució per telèfon al voltant de les 18 hores d’aquest dijous. No obstant això, ha apuntat que era coneixedor que estaven buscant un substitut.

Fresco ha assegurat que «no es pot dir que posant a les teulades dels edificis plaques solars és suficient per a fer la transició energètica o que es podrà aconseguir l’objectiu de 6.000 MW d’electricitat marcat per al 2030».

«En l’àmbit professional m’estava fent mal, la connivència amb aquest plantejament no era valorable i per això tenia la carta de dimissió preparada», ha explicat.

Compromís va presentar aquest dilluns el seu model energètic en el qual defensava que només amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques al 40% de les teulades d’edificis i cobertes tècnicament viables es podria assolir 14.000 MV, més del doble de l’objectiu de 6.000 MW d’electricitat fixat per al 2030, i cobrir així el 84% del consum energètic del País Valencià. Així mateix, després de la instal·lació de plaques solars a les cobertes advoquen per la instal·lació de plantes fotovoltaiques en sòls degradats.

L’enginyer Enric Juan ha estat nomenat nou director general de Transició Ecològica en substitució de Fresc amb la finalitat de «donar un nou impuls a la tramitació i instal·lació de panells fotovoltaics d’autoconsum energètic», destaquen fonts de l’administració.

Comparteix

Icona de pantalla completa