Diari La Veu del País Valencià
Rafa Mas encapçalarà la llista de Compromís a Alacant en les municipals

El regidor Rafa Mas serà qui encapçalarà la llista de Compromís a les eleccions municipals d’Alacant que se celebraran el 27 de maig. Mas, membre d’Iniciativa, es postulava com a candidat a l’alcaldia davant l’obligatorietat fixada pel reglament de la coalició de celebrar primàries obertes a tota la ciutadania a les grans ciutats valencianes, entre les quals hi ha Alacant, en cas que el col·lectiu local no aconseguisca pactar una llista de consens. Finalment sí que l’han pactada.

Arribar a aquest punt, en canvi, no ha sigut senzill. La pota de Més, liderada per Bellido, va mirar d’impulsar Sara Llobell –que anirà com a dos a la llista– com a candidata de consens de la coalició perquè els nacionalistes conservaren el lideratge de Compromís a la ciutat, però Rafa Mas no ho va acceptar. Mas, que ja va aconseguir catapultar-se a dins de la coalició en les primàries del 2019, quan va ser el tercer més votat tot i no tindre una dilatada trajectòria al si de Compromís, va accedir a la corporació municipal després que Sònia Tirado fora nomenada directora general d’Innovació. Des d’aquell moment, Mas, ja com a regidor, ha sabut moure’s a la ciutat i empatitzar amb diversos col·lectius i personalitats que, previsiblement, garantirien la seua victòria en unes primàries obertes. És aquest desenllaç pronosticable un dels motius pels quals Més ha evitat competir amb Rafa Mas. D’aquesta manera, Iniciativa passarà a liderar la coalició a Alacant, si més no en termes de visibilitat.

Pel seu compte, Natxo Bellido, referent de Compromís des del 2015, quan els valencianistes van aconseguir accedir per primera vegada en la història a la corporació municipal, aspirarà a esdevenir diputat a les Corts valencianes per la demarcació d’Alacant. Una tasca que tampoc no serà senzilla, atesa la previsible competència que hi tindrà amb Gerard Fullana, diputat a la Diputació d’Alacant, com a candidat amb més possibilitats de liderar aquesta llista.

Queda pendent de debatre si Compromís accedirà o no a formar part d’una confluència d’esquerres que s’està mirant de construir a Alacant. Tant Podem, com Esquerra Unida i Esquerra Republicana estan interessats a dissenyar-la, si bé amb diferències entre les parts –sobretot entre Podem i Esquerra Unida–, i els valencianistes estan cridats a integrar-la, tot i que fins ara semblen més contraris que favorables a formar part d’aquesta operació.

Comparteix

Icona de pantalla completa