Diari La Veu del País Valencià
La ultradreta amenaça una professora mallorquina de català

En ple Dia Internacional contra la violència cap a les dones, el feixisme espanyolista va llançar una nova caça de bruixes a Mallorca. En aquesta ocasió la víctima ha estat una professora de llengua del col·legi La Salle de Palma.

El president de la sucursal a les Balears del partit feixista Vox, Jorge Campos, va publicar al seu perfil de Twitter la fake new que s’havia «expulsat» una classe de batxillerat sencera perquè havien penjat una bandera espanyola a l’aula. En el fil de la notícia s’assenyala una professora de llengua del col·legi La Salle de Palma.

Mentre, altre activistes espanyolistes han publicat amenaces directes contra la professora. Un activista espanyolista ha demanat a Twiter «sol·licit a aquesta comunitat el rostre i identitat completa d’aquesta professora» i ha afegit: «Vamos a ir a por ella».

Els feixistes han publicat una suposada fotografia de la professora i un d’ells ha oferit públicament una adreça de correu electrònic: [email protected], per facilitar les dades personals de la víctima de l’assetjament.

Fonts consultades per dBalears han explicat que, en realitat, tot i que s’ha difós la notícia falsa que s’ha expulsat tota una classe, en realitat el que ha passat és que el Director tècnic de Secundària, davant un conflicte entre alguns alumnes i una professora i altres alumnes, ha decidit cancel·lar les dues hores lectives que quedaven.

Més amenaces

«Revisa los bajos de tu coche cada vez que lo cojas, no vaya a ser que por casualidad tengas un explosivo plástico», «Vamos a ir a por ella», «os invito a decirle a esta nazi todo lo que pensáis de ella», «escoria totalitaria»…

Aquests són alguns dels missatges insultants i amenaçadors llançats per activistes espanyolistes a les xarxes contra la profesora de Llengua de La Salle.

Els espanyolistes han travessat totes les línies vermelles i han arribat a la ignomínia de difondre una fotografia d’ella al costat de la seva parella i la seva filla menor d’edat acompanyada del text: «Anirem a per ella».

Activistes de l’extrema dreta espanyolista com Alvise Pérez, Facundo Martínez, Jorge Campos, Cristina Segui han instigat una campanya d’insults, amenaces, injúries i calumnies contra la professora i la seva família que constitueixen delictes d’odi de manual.

De fet el tal Alvise Pérez ha arribat al deliri de robar imatges del Facebook de la docent i publicar-les amb la seva signatura sobreimpresa.

Comparteix

Icona de pantalla completa