Diari La Veu del País Valencià
Alfred Sala, Fe Ferré i Josep Julien guanyen els Premis Literaris Ciutat de Carlet 2022

Barcelona 1940 Objectiu: Himmler!! és el títol de l’obra d’Alfred Sala que ha guanyat el VII Premi de Narrativa Ciutat de Carlet (Ribera Alta), dotat enguany amb 3.000 euros. Una novel·la trepidant ambientada en la Barcelona dels inicis de la Segona Guerra Mundial que ha captivat els membres del jurat entre les 56 obres presentades.

Pols a les sabates i petjades al celés l’obra de Fe Ferré guardonada amb el VII Premi de Poesia Xavier Casp. Un recull de poesies que ens ofereix un mirall de l’existència, de la vida, que transita entre terra i cel. 36 poemaris optaven al premi.

L’home sense cor, de Josep Julien, ha guanyat el III Premi de Relat Breu Maribel Vendrell en competència amb 35 treballs més que optaven al guardó.

A més, s’han concedit tres accèssits en la modalitat de relat breu, un a Sonia Guillén per Inseparables; un altre a Joan Carles González per R; i un altre a Josep Maria Prió per La nena del bosc. Al sopar literari han assistit els premiats, l’alcaldessa de Carlet Lola Navarro i regidors municipals, membres de la comunitat educativa, membres dels jurats, escriptors, mitjans de comunicació, etc.

L’alcaldessa de Carlet, Lola Navarro, que ha donat el premi al guanyador en la modalitat de narrativa, Alfred Sala, ha destacat la importància de donar continuïtat als Premis, una aposta per la cultura i pel valencià. Igual que l’any passat, als tres guanyadors se’ls donava una escultura de Jaume Espí. L’acte ha sigut amenitzat pel músic Xavi Forner.

A banda del patrocini de l’Ajuntament de Carlet, cal esmentar també la col·laboració econòmica de la Diputació de València i de la Generalitat Valenciana, a més de l’editorial Neopàtria que, entre altres tasques, edita en paper els llibres guardonats i que, precisament, també es presentaren en el transcurs de la nit. A més, també col·laboren amb els premis entitats com la Fundació Caixa Carlet i Caixa Popular, i empreses com Druni, Ramis i Celabasa.

El regidor de Normalització Lingüística, Bernat V. Nogués, ha valorat positivament l’augment en la dotació econòmica del premi de narrativa, que ha passat dels 1.500 als 3.000 euros, ja que s’ha traduït en un augment del nombre d’obres presentades i, també, en una millora substancial de la qualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa