Diari La Veu del País Valencià
El TSJ autoritza l’homenatge a José Antonio Primo de Rivera a Alacant

Tot i que la Subdelegació del Govern espanyol a Alacant, liderada per Araceli Poblador, havia desautoritzat la marxa del dia 26 de novembre convocada per Falange per retre homenatge al fundador i dirigent del partit, José Antonio de Rivera, el recurs presentat pel partit ultradretà ha sigut acceptat pel Tribunal Superior de Justícia. El fundador de Falange podrà ser homenatjat novament a Alacant, ciutat en què va ser afusellat el 20 de novembre de 1936, a inicis de la Guerra Civil.

El TSJ ha desautoritzat la Subdelegació del Govern espanyol per considerar que la seua decisió no tenia motivació suficient. Els arguments que donava la Subdelegació per a prohibir la marxa era la possibilitat que s’alterara l’ordre públic amb contramanifestacions. També recordava que el mateix homenatge celebrat l’any passat va acabar amb destrosses al cementeri de la ciutat, on fins i tot va ser trencada una placa que recordava les víctimes mortals del Mercat Central d’Alacant, bombardejats el 25 de maig de 1938 per l’aviació feixista italiana.

L’acte serà de llarga durada, de 10 a 14 hores d’aquest dissabte, i partirà de l’avinguda d’Oriola fins el cementeri d’Alacant, davant la tomba que en un primer moment va acollir les restes de Primo de Rivera abans que foren traslladades al Valle de los Caídos. Per al TSJ, preval el dret de manifestació.

Comparteix

Icona de pantalla completa