Diari La Veu del País Valencià
Compromís, Podem i EUPV aniran a l’acte de Yolanda Díaz i «Sumar» a València

Compromís, Podem i Esquerra Unida (EUPV) garanteixen que estaran representats aquest dissabte 19 en la presentació del projecte Sumar de la vicepresidenta Yolanda Díaz a València, encara que no han anunciat quins càrrecs hi assistiran ni si seran de la primera línia política.

Així han valorat els portaveus a les Corts l’acte que protagonitzarà la també ministra de Treball a Fira València, després de presentar el seu «procés d’escoltar» en altres ciutats de l’Estat de cara a les eleccions generals del 2023.

De Compromís, Papi Robles, ha ironitzat després de la junta de síndiques que desconeix què farà el dissabte al matí i que aquesta presentació és «una de les opcions’», per la qual cosa «hi aniria encantada» si li quadra. Dit això, ha assegurat que en l’executiva que celebra la coalició aquest dimarts a la vesprada s’hi parlarà sobre aquesta presentació, i ha res ressaltat l’«excel·lent relació de Compromís amb la vicepresidenta» del govern espanyol, perquè «cada vegada que ha vingut ha estat acompanyada» per alcaldes, consellers o pel diputat al Congrés Joan Baldoví. «Hi haurà representació», ha insistit.

Per Podem, la síndica d’UP i coordinadora autonòmica del partit, Pilar Lima, ha coincidit que estaran representats, ja que «sempre» han deixat clar que Díaz és la seua candidata i «València és una terra d’acolliment». Això sí, preguntada per l’exigència de Pablo Iglesias que Sumar respecte la posició de Podem, ha remarcat que són «organitzacions autònomes» i que, mentre Podem està centrat en les eleccions autonòmiques i municipals de maig, «Yolanda Díaz ja ha dit que no s’hi presentarà».

A més, Lima ha sostingut que el seu partit afronta un «moment polític important» davant el qual ha avançat que el candidat a la Generalitat, l’actual vicepresident segon Héctor Illueca, elaborarà un «esborrany de projecte de país». Així mateix, es convocarà un consell ciutadà autonòmic per a «tindre les línies clares» i al gener se celebrarà una conferència política.

I d’EUPV, Estefania Blanes ha insistit que fan costat a Díaz i, «per descomptat», seran a l’acte de dissabte «si ara és el moment d’escoltar». No només això, sinó que ha garantit que la seua formació treballa «de manera activa i en tots els àmbits» per a portar a les generals «una candidatura forta amb un programa potent i de consens».

Comparteix

Icona de pantalla completa