Diari La Veu del País Valencià
La Subdelegació del Govern espanyol a Alacant prohibeix un nou homenatge a Primo de Rivera

La Subdelegació del Govern espanyol a Alacant, liderada per Araceli Poblador, ha prohibit enguany la manifestació prevista per a recordar el líder i fundador de Falange, José Antonio Primo de Rivera, que se celebra cada any coincidint amb el 20 de novembre, data del seu afusellament a Alacant. La marxa, convocada pels falangistes, s’havia de celebrar el 26 de novembre a Alacant, fent un recorregut des de la presó en què va ser afusellat en el context de la Guerra Civil fins a la làpida que el recorda al cementeri d’Alacant.

L’any passat, aquesta marxa, denunciada per diverses entitats pel fet d’haver comptat amb el permís corresponent, va acabar amb desperfectes i amb destrosses. Especialment viral es va fer el trencament de la placa al cementeri per part dels falangistes, una placa que recordava les 300 víctimes mortals que hi va haver el 25 de maig del 1938 al Mercat Central de la ciutat, que va ser bombardejat per l’aviació feixista italiana.

Des de la Subdelegació entenen que la manifestació podria causar desordres públics per part dels mateixos feixistes o a partir de les contramanifestacions que es puguen convocar. Alhora, també hi ha el temor que, davant els treballs que s’estan realitzant al cementeri d’Alacant en virtut de la Llei de Memòria Històrica, amb el desenterrament de cossos i amb la identificació de víctimes de la dictadura, els feixistes puguen actuar de manera hostil.

Per últim, la resolució signada per aquesta Subdelegació també s’empara en el fet que el dret de reunió «també té límits», que es troben precisament en l’alteració de l’ordre públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa