Diari La Veu del País Valencià
Empresaris, polítics i societat civil reivindiquen que Alacant «no s’humilia» enfront dels PGE

Empresaris de diverses entitats provincials i autonòmiques s’han concentrat aquest dijous junt amb representants polítics i societat civil a Alacant per a reivindicar que les comarques meridionals del País Valencià «no s’humilien» enfront de les inversions proposades en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2023 per a aquest territori.

Així ho han expressat els assistents a aquesta manifestació, que ha transcorregut a la plaça de la Muntanyeta, amb cartells amb lemes com ara «No a la discriminació d’Alacant», «Per uns Pressupostos dignes» i «Alacant no s’humilia», entre altres.

Hi han participat representants d’entitats empresarials com ara el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, el president de CEV Alacant, Joaquín Pérez, el president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Carlos Baño. Sobre les protestes, han assenyalat que «no demanen cap almoina» i han animat a participar també en la manifestació convocada per al 18 de novembre.

També hi han assistit dirigents d’associacions vinculades al turisme, com ara Toni Mayor, president en funcions d’Hosbec, i Victoria Puche, presidenta de l’Associació Provincial d’Hotels i Allotjaments Turístics d’Alacant (APHA).

D’altra banda, a més de la societat civil, hi han acudit un gran nombre de regidors i càrrecs del Partit Popular, Ciudadanos i Vox, entre els quals han figurat el líder del PP valencià i president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, el president del PP provincial i alcalde de Benidorm, Toni Pérez, o l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala. Per part de Cs, hi han anat la síndica del grup parlamentari a les Corts, Ruth Merino, i la vicealcaldessa d’Alacant, Mari Carmen Sánchez.

En declaracions als mitjans, Navarro (CEV) ha desitjat que aquesta situació arribe a Madrid perquè «és la nostra obligació traslladar que la societat, en aquest cas l’alacantina, per part del govern espanyol ha tingut un desistiment absolut quant als pressupostos d’inversió i infraestructures». Igualment, ha ressaltat que «l’important és que es trasllade la sensació i la realitat» per la «deixadesa» que hi ha hagut per part de l’executiu estatal.

En el seu torn, Pérez ha assenyalat que «ha arribat el moment de solucionar el problema existent amb els pressupostos per a Alacant», ja que la «manca» d’inversions provoca que les empreses siguen «menys competitives» i que hi haja «menys recursos públics» per a aquestes comarques. «Ja no ens serveixen les promeses del Govern. Hem d’acudir també a la manifestació del 18 de novembre per a tornar a reivindicar solucions», ha afegit.

Per part seua, Baño ha indicat que l’objectiu d’aquesta concentració era reclamar els Pressupostos Generals de l’Estat «per a la província sota la unió de tot el teixit empresarial i de tota la població civil». «Volem reclamar el que Alacant es mereix i res més, sense cap mena de connotació política», ha indicat.

Igualment, s’ha mostrat «molt agraït» cap a les entitats i patronals que han acudit a la protesta i ha remarcat que no ha trobat a faltar «a ningú», en relació amb l’absència dels sindicats. «Els sindicats tenien altres compromisos i els ha resultat impossible vindre, ells tenien una altra mobilització i ja està, però no passa res, ací no cal passar llista de qui està i de qui no està. L’objectiu sempre és sumar i al final això multiplica», ha resolt.

Per part seua, Carlos Mazón ha assenyalat que «la província d’Alacant ha decidit alçar-se» i ha dit «ja n’hi ha prou, i jo amb ella». També s’ha referit al fet que «tot el Partit Popular està amb la província d’Alacant» perquè «és on hem d’estar i el que hem de fer».

Comparteix

Icona de pantalla completa