El bisbe Munilla es concentra davant una clínica avortista d’Alacant

Compromís ha acusat el religiós d’assetjament

El bisbe d’Oriola-Alacant, José Ignacio Munilla, es va concentrar dimecres davant una clínica avortista d’Alacant en el marc de la campanya «40 Días por la Vida», un moviment que es va iniciar el 28 de setembre i que consisteix a establir torns d’una hora de pregària davant centres d’aquest tipus arreu de l’Estat. Munilla hi va acudir amb un cartell amb la frase «No estàs a soles, et podem ajudar».

A través de Twitter, el bisbe ha criticat que «si l’avortament és progressisme, aleshores la llei de la selva és la cimera de la democràcia». La campanya vol acabar amb l’avortament a través de l’oració, el dejú, la sensibilització de la comunitat i la «vigilància pacífica i constant davant les clíniques d’avortament», expliquen els seus promotors.

Per contra, el senador de Compromís, Carles Mulet, a instàncies del regidor de la mateixa formació a Alacant, Rafa Mas, ha traslladat al Govern espanyol que «actue contra el bisbe per assetjar» en clíniques on es practica la interrupció voluntària de l’embaràs. Segons ha indicat Mas, «no podem permetre l’assetjament als treballadors de l’àmbit sanitari en el seu exercici professional, i menys encara per part del representant de l’Església, que té un comportament que no s’ajusta ni a la llei».

La coalició valencianista, a través de Mulet, ha tramitat un text al Senat adreçat al Govern perquè se li aplique al bisbe la Llei 4/2022 del 12 d’abril contra els qui obstaculitzen l’exercici del dret a la interrupció voluntària de l’embaràs a través de l’assetjament contra la dona amb «accions de molèstia, ofensives, intimidatòries o coactives que menyspreen la seua llibertat». Mulet ha preguntat al Govern espanyol quines mesures prendrà per a «identificar i denunciar davant els tribunals» les persones que es van concentrar amb el bisbe.