Diari La Veu del País Valencià
La patronal alacantina i la plataforma Per Un Finançament Just es manifestaran per separat contra els PGE a Alacant

La patronal alacantina, representada per entitats com la Cambra de Comerç o la Uepal –Unió Empresarial de la Província d’Alacant–, es manifestarà el dijous 3 de novembre a les 19 davant la delegació del Govern espanyol a la ciutat d’Alacant, ubicada a la plaça de la Muntanyeta. Ho faran per a protestar contra el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), que afecta negativament la demarcació d’Alacant, que tot i ser la cinquena que més aporta al conjunt de l’Estat, serà la més perjudicada pels comptes generals.

En canvi, aquesta concentració, tot i que comptava amb el suport generalitzat de la societat alacantina, també despertava algunes suspicàcies. No debades, entitats com la Cambra de Comerç s’han alineat descaradament amb el PP, i hi ha qui detecta un rerefons electoral en la protesta d’aquesta entitat nodrida d’exzaplanistes i de companys del president de la Diputació d’Alacant i líder del PP valencià, Carlos Mazón. L’exemple més clar és el del president de l’entitat, Carlos Baño, amic personal de Mazón i marit d’una zaplanista històrica, l’exconsellera Gema Amor. Per acabar-ho d’adobar, les rodes de premsa convocades per la Cambra de Comerç per protestar contra el PGE han comptat amb la presència de César Sánchez, expresident de la Diputació d’Alacant durant l’anterior legislatura, exalcalde de Calp (Marina Alta) i actual diputat del PP al Congrés.

Per intentar fer una protesta més transversal, la plataforma Per Un Finançament Just, integrada per tots els partits amb representació a les Corts a excepció de Vox i també pels sindicats CCOO, UGT i per la patronal CEV, ha convocat una altra concentració per al proper 18 de novembre. Aquesta nova cita ha sigut criticada per la Cambra de Comerç, que critica la divisió, mentre que els representants de la plataforma esmentada que integren partits d’esquerres han acusat el PP de voler electoralitzar la queixa contra els PGE.

Per un Finançament Just ha demanat a la Cambra de Comerç per carta que se sume a la concentració del dia 18 i retirar la del dia 3, petició a la qual s’ha oposat el PP. De fet, Mazón, que ha acudit a la reunió de la plataforma, ha dit que es troba «decebut» amb la decisió de convocar una segona protesta per part de Per Un Finançament Just. Tot i així, donarà suport a la protesta, perquè la considera justa.

En aquest context s’està vivint un altre enfrontament entre les patronals CEV i Uepal. Aquests últims donen suport a la concentració del dia 3 i el seu president, Juan José Sellés, que va ser expulsat de CEV fa un mes per emetre un comunicat sense haver-lo consensuat, va acusar la patronal valenciana «d’assetjar i discriminar» els membres de Uepal. Aquestes paraules les va pronunciar en la gala dels premis anuals entregats per la seua entitat, celebrada el passat dijous. A l’acte no va assistir cap membre de la CEV, visibilitzant l’enfrontament que es perpetua entre ambdues patronals.

Comparteix

Icona de pantalla completa