Diari La Veu del País Valencià
L’Esquerra Independentista denuncia persecució política durant l’últim 9 d’Octubre

El passat 9 d’Octubre a València es van poder tornar a observar banderes feixistes i es van escoltar crits que exaltaven aquesta ideologia per part de persones que, alhora, exhibien una actitud amenaçadora contra els valencianistes. Alhora, van transcendir imatges en què la Policia espanyola escorcollava joves independentistes, als quals els intervenien banderes, mentre que els manifestants feixistes podien expressar les seues consignes sense cap mena d’impediment per part dels agents.

És això el que han denunciat diversos partits i col·lectius, entre els quals hi ha l’Esquerra Independentista, moviment del qual formen part Endavant, CUP, la Coordinadora Obrera Sindical, el SEPC, Arran i Alerta Solidària, a través d’un comunicat que duu per títol «L’esquerra independentista davant l’excepcionalitat política i la repressió del passat 9 d’Octubre».

Aquest moviment explica que, davant la manifestació unitària convocada per organitzacions anticapitalistes aquell dia, «vam fer possible la mobilització i vam aconseguir sumar milers de persones en defensa dels drets i les llibertats socials i nacionals del nostre poble». Però «tot i l’èxit de la convocatòria, no estem disposades a passar per alt la situació d’excepcionalitat que se’ns va imposar per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat sota la direcció de la subdelegació del govern espanyol».

Des d’aquestes entitats denuncien que la persecució patida «contrasta amb la impunitat del feixisme i evidencia, una vegada més, que aquest és part constitutiva de l’Estat i s’alimenta ideològicament de l’espanyolisme». Per això, consideren que «no és cap casualitat que la mateixa setmana el líder d’España 2000 rebera una condecoració per part de la Policia Nacional per la seua “contribució a la seguretat ciutadana”», en referència a José Luis Roberto, homenatjat a Paterna (Horta Sud).

Davant aquesta situació, l’Esquerra Independentista assegura que «no permetrem» que aquestes accions es traduisquen en por i desmobilització, i asseguren que «quan el nostre poble pren consciència de classe i nacional esdevé una autèntica amenaça per a l’Estat».

Per això, «fem una crida a donar continuïtat als espais unitaris construïts per a organitzar la manifestació del 9 d’Octubre» i a «unir-nos i construir una alternativa popular als governs actuals que trenque, alhora, amb l’avenç del feixisme».

Comparteix

Icona de pantalla completa