Diari La Veu del País Valencià
Enric Valor, Manuel Vicent, Miguel Hernández, Sole Giménez i el poble ucraïnès, altes distincions de la Generalitat pel 9 d’Octubre

Les Altes Distincions de la Generalitat pel 9 d’Octubre, dia dels valencians, han recaigut en el poeta oriolà Miguel Hernández (1910-1942) i el gramàtic de Castalla (Alcoià) Enric Valor (1911-2000), a títol pòstum, així com en l’escriptor de la Vilavella (Plana Baixa) Manuel Vicent, de 86 anys; la cantant Sole Giménez i el poble ucraïnés com a «símbol de resistència».

Així ho ha anunciat la vicepresidenta portaveu del Consell, Aitana Mas, després de la reunió de govern celebrada aquest divendres a Crevillent (Baix Vinalopó). Les distincions s’entregaran el diumenge en el tradicional acte institucional al Palau de la Generalitat abans de la Processó Cívica del 9 d’Octubre.

Entre la resta de medalles i distincions figuren Carlos San Juan, promotor de la campanya «Sóc major, no idiota»; el sector citrícola valencià, l’acord social en Ford Almussafes, l’escriptor Rafa Lahuerta –autor del best-seller Noruega, editat per Drassana–, la directora teatral Magüi Mira, l’artista Antonio Miró o la científica Carmen Nájera.

El Premi dels Lletres de la Generalitat el rebrà enguany Juan José Millás, nascut a València el 1946, on va viure la seua infància fins que la seua família es va traslladar a Madrid. Altres distincions són per al periodisme lliure en l’autogovern, per la dissenyadora de vestits de bany Dolores Cortés o els equips de futbol CD Castelló, Hèrcules CF i Elx CF, que enguany celebren els seus centenaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa