Diari La Veu del País Valencià
La Policia espanyola ret homenatge a José Luis Roberto a Paterna en un acte que també comptava amb l’alcalde socialista de la localitat

La Policia espanyola ha homenatjat l’advocat i dirigent del partit neofeixista España 2000, José Luis Roberto, en un acte a Paterna (Horta Sud). Concretament, el tribut es deu a la col·laboració de Roberto en matèria ciutadana, atès que és propietari d’una empresa de seguretat. El dirigent d’España 2000 ha transcendit els últims mesos per haver exercit com a advocat de la víctima dels abusos pels quals va ser condemnat l’exmarit de Mónica Oltra. La vicepresidenta va acabar dimitint arran la imputació seua en aquest cas, en què és acusada d’haver ocultat els abusos.

Roberto, propietari de Levantina de Seguridad, ha rebut el premi en mans de José Manuel León, cap de la comissaria de la localitat, tal com ha avançat eldiario.es. L’advocat també està implicat en la defensa d’alguns dels agressors del 9 d’Octubre del 2017 a València, on manifestants antifeixistes van ser agredits per grupuscles ultres. Alhora, Roberto també és propietari de locals d’altern, i l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui va assistir a l’inici de la cerimònia però va marxar ràpidament per «qüestions d’agenda», ha evitat citar Roberto al seu discurs d’agraïment a la policia espanyola, tal com es comprova en la nota de premsa que conté el seu discurs.

Com calia esperar, aquesta condecoració ha generat reaccions. El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha destacat que Roberto «ha participat en actes violents i està imputat per delictes d’islamofòbia i d’odi», alhora que ha reclamat explicacions al ministre d’Interior, Fernando Grande Marlaska. Pel seu compte, la consellera de Qualitat Democràtica i coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha titllat de «vergonyós» aquest reconeixement i l’ha definit com «un atac contra la nostra democràcia».

Comparteix

Icona de pantalla completa