Qui som

QUI SOM

DIARI LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ, www.diarilaveu.cat  és el mitjà digital en clau valenciana, cent per cent editat en valencià, que inicia la seua tercera etapa el  25 d’abril de 2022, i que va nàixer l’1 de gener de 2013 amb l'objectiu clau i fonamental de vertebrar el País Valencià, de ser una veu diferent, independent i rigorosa que contribuïsca a l’equitat i al canvi social. Això és fer ús del periodisme 2.0 a través de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació que, en ple segle XXIens permeten a la vegada parlar de nosaltres els valencians, i connectar-nos directament amb la resta del món.

Diarilaveu.cat és el mitjà que edita el grup comunicatiu LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ,  a través de la cooperativa de treball associat Edicions Diari La Veu, S. Coop. V. Els continguts del diari s'estructuren i es divideixen en quatre grans àrees de continguts: Actualitat , Cultura , Opinió   i Territori. La informació de l’actualitat apareix dividida en les seccions de Ciència, Economia, Educació, Entrevistes, Humor, Llengua, Política, i Societat. La mirada de les nostres comarques i les qüestions agroambientals apareixen en l’àrea de Territori.

Per a fer-ho, el diari s'ha dotat d'un equip de professionals formats al món del periodisme, de l’activisme per la llengua i les noves tecnologies per tal de facilitar diàriament informacions d'interès amb la màxima qualitat i en clau valenciana. La tasca de la redacció es complementa amb l’àrea d'Opinió, mitjançant un ventall de columnistes i opinadors que aporten pluralitat i capacitat d'interpretació i anàlisi al diari.

Com a mitjà nascut en l'era d'lnternet, per a www.diarilaveu.cat la innovació és una constant que forma part de la columna vertebral del mitjà. Tenim la voluntat de continuar sent capdavanters alhora que treballem per a explotar al màxim les possibilitats d'interacció i de participació dels lectors a les nostres xarxes, i a la secció Veus i Cartes dels Lectors dins de l'àrea d'Opinió.

La línia editorial de diarilaveu.cat es basa en la defensa i exigència de quatre principis: els drets humans i la igualtat entre homes i dones; la pau i la no-violència; el respecte per la natura i el medi ambient; i el valors del valencianisme:  la cultura, llengua, patrimoni, tradicions i història del País Valencià. El mitjà vol arribar a una part de l'opinió pública valenciana, conformada pels lectors en digital,  que se situen ideològicament en la defensa de l'estat del benestar social, els serveis públics bàsics, les polítiques econòmiques alternatives a les neoliberals, la sostenibilitat ambiental i els valors propis del País Valencià.

El diari té el repte d'aplicar la perspectiva de gènere a tots els seus productes com a eina per a la igualtat real. Des de la seua inequívoca vocació de servei públic, diarilaveu.cat vol ser un element d'anàlisi i informació, a més d'un camí cap a la dignitat del poble valencià i cap a la llibertat i plena sobirania del País Valencià. També desitja contribuir a l'imparable dinamisme d'internet elaborat en la nostra llengua i a l'enriquiment del sistema comunicatiu valencià, amb la missió de transformar-lo per assolir la igualtat lingüística i bastir el corredor mediàtic català-valencià-balear..

Diari Veu del País Valencià