Diari La Veu del País Valencià
Salvador Macip i Àngels Bassas signen la història d’amor obsessiu «Doble vida»

El metge, investigador i escriptor Salvador Macip i l’actriu i escriptora Àngels Bassas han signat «la història d’amor obsessiu» Doble vida, publicat per Columna, un llibre capiculat amb dues versions, la del Robert i la de la Sílvia, «dues històries que encaixen com un trencaclosques», ha apuntat Macip. «Si llegeixes la història des del punt de vista d’ell, ella sembla una cosa i viceversa», ha afegit. De fet, els dos autors volien aprofundir en la idea de les diferents percepcions que tenim les persones d’una mateixa realitat.

Macip feia temps que tenia al cap escriure una història d’amor explicada des de la visió de l’home i la dona, que tenen punts de vista diferents. Va treballar amb Bassas en un altre llibre, La maleta de la memòria (2019), i va veure clar que ella era la persona perfecta per estar al projecte del nou llibre. «Ha estat un procés creatiu molt immersiu», ha indicat. «Cadascú escrivia la seva part perquè encaixessin totes les peces i per no repetir-nos, el que explica un no ho explica l’altra.», ha declarat.

L’autor ha dit que la història és una retrobada de dos persones que s’havien conegut de joves i ara inicien una relació que en aquell moment no van tenir, però un d’ells està casat i viuen en ciutats diferents. «Comença una espiral que els xucla fins que els complica molt la vida».

En concret, després de vint anys de no veure’s, Sílvia i Robert coincideixen en una festa a Barcelona i no poden evitar consumar l’atracció que havien sentit l’un per l’altre a la universitat. El problema és que Robert està casat i viu a Marsella. Ells no volen caure en la temptació, el desig acaba guanyant la partida i comencen una relació secreta que, a poc a poc, els anirà absorbint i obsessionant, fins al punt que amenaça de destruir tot el que tenen.

Per la seua part, Àngels Bassas ha dit que el que la seduïa de la proposta és que la percepció de la realitat que tenim és diferent del que té l’altra persona. «Una cosa que ens fascinava és com es pot explicar una història des de diferents punts de vista i depèn de com l’has viscuda».

Bassas ha remarcat que han fet una immersió psicològica en els dos personatges i volien aprofundir en l’ànima de les dues persones, que s’obrin sense por: «Parlem dels nostres sentiments humans, la vergonya, la por, el sexe… emocions que tots tenim».

En el cas de Sílvia, l’actriu i escriptora volia fer un retrat d’una anti-heroïna. «Els dos són metges, però ella té un fill amb un punt d’autisme i tot li ha costat molt a la vida i volia retratar una dona de carn i ossos».

Comparteix

Icona de pantalla completa