Diari La Veu del País Valencià
Pau de la Calle guanya la segona edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme

La Mira ha fet públics els guanyadors i finalistes de la segona edició del Premi Miravisions de fotoperiodisme. El primer premi de la Categoria Professional, en què es reconeixen els treballs fotogràfics publicats a mitjans de comunicació durant l’any 2021, és per a Pau de la Calle. El seu treball, publicat al diari Ara, es titula Amor contra l’oblit i mostra la història de la Fina, àvia de l’autor, que pateix Alzheimer; els grisos de la vida diària d’aquesta malaltia i la degradació que pateix el cervell de la protagonista.

El segon premi és per a Joan Mateu Parra, per un treball sobre L’empresonament de Pablo Hasél publicat a Associated Press, i el tercer de nou per a Pau de la Calle, per al treball Escriptors de trens publicat a El Periódico. A més a més, també s’atorguen dues mencions especials en la Categoria Professional, una primera menció especial per a Cèlia Pedró (Cèlia Atset) per a la fotografia Margareta publicada al diari Ara i una segona per a Adiva Koenigsberg, per a Tinc dues mares publicada a Vilaweb.

En la Categoria Estudiants el primer guardonat ha estat Marc Asensio, alumne de comunicació audiovisual a la UAB per Conèixer-nos, un treball autobiogràfic de la seya família i els seus orígens, valorant els petits moments en un any de recuperació vital després dels pitjors moments de la pandèmia i tornant a conéixer-se. El segon premi és per a Anna López Figueras (Anna Lofi), alumna de l’Escola de Fotografia IEFC, per Trànsits, i el tercer és per Dues vides, de Laura Escartí, de l’Espai d’Art Fotogràfic. La primera menció especial de la Categoria Estudiants és per a Anna Lofi de nou, pel treball fotogràfic Llàgrimes de sirena. La gota que vessa el mar, i la segona menció és per a Carla Sánchez, alumna de l’escola Groc, per al treball Solitud en temps de pandèmia.

Els guardons per a la Categoria Professional estan dotats amb 2.500 euros el primer premi, 1.000 euros el segon i 500 euros el tercer. En la Categoria Estudiants, s’atorguen als guanyadors vals per gastar en material fotogràfic a la botiga FotoK de 1.000 euros per al primer, 600 euros el segon i 400 euros el tercer; patrocinats per la Llibreria ONA i GAP.

El jurat de la segona edició del Premi Miravisions ha estat format per Jordi Borràs, cap de fotografia de La Mira; Emilio Morenatti, director de fotografia a Espanya i Portugal per a Associated Press i Premi Pulitzer 2021; Samuel Aranda, fotoperiodista guanyador del World Press Photo of the Year 2011; Montserrat Armengou, directora de Sense Ficció de TV3; Sandra Balsells, fotoperiodista i professora a Blanquerna FCRI; Teresa Ferré, professora d’Història de la Comunicació a la UAB i Roser Vilallonga, fotoperiodista freelance.

Els premis s’entregaran el pròxim dissabte dia 24 de setembre al Mas Miravall, a Juneda, en el marc de la tercera edició de la jornada Miravisions de fotoperiodisme, i compten amb el suport de l’AMIC, la Llibreria ONA, FotoK i GAP.

Comparteix

Icona de pantalla completa