Diari La Veu del País Valencià
Consell i Ajuntament de València insten un regidor de Vox a descobrir l’autoria d’un vídeo de l’inici d’un incendi al Saler

Diversos membres del Consell i de l’Ajuntament de València han instat el portaveu de Vox al consistori, José Gosálbez, a descobrir l’autoria d’un vídeo difós a les xarxes socials en el qual s’observa la fase inicial del conat d’incendi declarat a última hora del divendres al Saler.

El regidor va compartir dissabte al matí a Twitter un vídeo de l’inici del foc, acompanyat d’un missatge en el qual denunciava que el Saler és «un polvorí al costat de la mar» i exigia que «es prioritze el corriol camanegre que cria allí». «Prou d’excuses per a no actuar el risc d’incendis forestals és real», alertava, alhora que denunciava un «fals ecologisme enfront de la seguretat dels veïns, és demencial».

Arran de la publicació del vídeo, diversos càrrecs polítics del Consell i l’Ajuntament de València han demanat al regidor que aclarisca la seua procedència. Entre ells, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, li ha demanat l’autoria del vídeo. «Segur que no tens cap inconvenient a ajudar en la investigació», ha apuntat.

Per part seua, l’alcalde, Joan Ribó, li ha retret que «no tot val en política» i ha qualificat la difusió del vídeo de «molt greu». «Volem saber d’on ix aquest vídeo, qui grava l’inici del foc presumptament intencionat i per què el difon l’extrema dreta», ha escrit a Twitter.

D’altra banda, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha indicat que el vídeo «està realitzat JUST a l’inici de l’incendi». «El senyor portaveu de Vox a l’Ajuntament ha de dirigir-se a la Policia a posar en coneixement qui li va proporcionar aquest vídeo. Tot apunta al fet que va ser intencionat, així que serà de gran ajuda en la investigació», ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa