Diari La Veu del País Valencià
Un Yomus amenaça físicament un membre de la Colla Blanc-i-negra

Diumenge de vesprada, als voltants de l’estadi de Mestalla, tot just abans que es disputara el primer partit de lliga entre el València CF i el Girona FC (que el València va guanyar per 1-0), es va produir un incident protagonitzat per un famós membre de Yomus, penya ultra d’ideologia neonazi que, tot i haver estat oficialment arraconada pel València FC, els seus membres encara continuen accedint individualment a Mestalla i infiltrant-se en altres penyes on, en alguns casos, arriben a tindre cert lideratge.

L’històric membre de Yomus és Vicente Estruch, conegut pel seu malnom, El Alfarrassí, acusat entre altres coses per les agressions que es van produir el 9 d’octubre del 2017 al centre de València contra antifeixistes que es manifestaven a la ciutat. No és l’única acusació amb què compta aquest ultra, que ja va arribar a un pacte amb la Fiscalia per evitar la presó per narcotràfic a canvi d’apuntar-se a un programa de desintoxicació el 2007.

Concretament, segons va denunciar la penya valencianista Colla Blanc-i-negra i el seu integrant Michelangelo La Spina, que ha atès aquest diari, diumenge de vesprada van acudir a Mestalla i, una hora i mitja abans del partit, l’avinguda de Suècia estava tancada per a rebre els autobusos amb els integrants de les dues plantilles. La coneguda com a Curva Nord [sic], segons relaten alguns testimonis, «estava mobilitzada per a rebre el club i insultar el Girona per ser un club català, i havien portat banderes espanyoles per a provocar».

Com que l’avinguda citada estava tallada, La Spina va accedir pel carrer de les Arts Gràfiques, on tot just El Alfarrassí se’l va trobar. «Mai no ens havíem dirigit la paraula, tot i que des del meu compte personal de Twitter havia denunciat les seues amenaces al president de la nostra penya fa tres anys», relata.

Segons explica, l’ultra li va exigir que es girara, petició que va ser contestada amb silenci, tot i que El Alfarrassí va insistir fins situar-se al costat de l’al·ludit, a qui li va dir: «tú, siciliano, sé qui eres, tu saps qui soc jo? Soc ElAlfarrassí, per a que veges que et parle en valencià», li deia un tant alterat, referint-se a La Spina per la seua procedència, amb la qual es distingeix també al seu compte de Twitter.

El Alfarrassí, segons el relat de La Spina, li exigia que deixara de «dir coses d’ell» a les xarxes socials. «Si no, et rebente la cara», li amenaçava. «Sou molt valents a les xarxes, però en la realitat, en el tu a tu, vos cagueu». L’ultra també li assegurava que «sabia on vivia i que aniria a per mi si no parava de dir coses». L’amenaçat, que li mirava i li deia que no li tenia por, va ser «convidat» a enfrontar-se físicament amb El Alfarrassí. «Si vols ens peguem allí, en un local», li deia, «proposta» que el membre de la Colla Blanc-i-negra va rebutjar, tot i que l’ultra li va insistir fins que La Spina va veure dos agents de la Policia Local, als quals va demanar ajuda.

Després que els agents els demanaren que «no muntaren un escàndol», La Spina va tornar per l’avinguda de Suècia, sent perseguit per l’altra vorera per El Alfarrassí, i quan l’amenaçat va arribar al bar de destí va explicar els fets als seus companys de penya, que van decidir denunciar els fets per les xarxes socials. «Els pròxims dies canviaré de recorregut per seguretat o quedaré amb altra gent», lamenta La Spina davant les amenaces.

Segons explica La Spina, l’ultra està inquiet davant les denúncies que ha rebut des d’alguns comptes de Twitter vinculats al valencianisme, des d’on han evidenciat els fets violents protagonitzats els últims anys per El Alfarrassí i per altres ultres dels eu entorn.

Comparteix

Icona de pantalla completa