Diari La Veu del País Valencià
Ana Barceló deixa la Conselleria de Sanitat i serà la nova síndica del PSPV a les Corts

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, deixarà aquest càrrec i serà la nova síndica del PSPV a les Corts, segons informa Europa Press. És el segon canvi en les carteres del Consell conegut aquesta setmana després que la renúncia de Manolo Mata com a portaveu socialista obrira les portes a un relleu en els seients de la formació i una remodelació del Consell.

La sorpresa saltava a primera hora del dimecres, quan el titular d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, anunciava la dimissió per centrar-se en la tasca política en el seu partit, Més Compromís, de cara a les eleccions del 2023.

Abans de la celebració d’un ple extraordinari del Consell per cessar Raquel Tamarit com a secretària autonòmica i que puga així ser nomenada titular de la Conselleria d’Educació a Marzà, s’ha conegut aquest segon canvi en el govern.

Raquel Tamarit serà la nova consellera d’Educació, Cultura i Esports

D’altra banda, el Consell celebra a les 20 h una reunió extraordinària per cessar la secretària de Cultura, Raquel Tamarit, i poder nomenar-la consellera d’Educació, Cultura i Esport.

La convocatòria de la reunió té com a únic ordre del dia el projecte de decret de cessament d’aquest alt càrrec, un pas necessari perquè la secretària ascendisca en l’escalafó de l’executiu autonòmic sense incórrer en incompatibilitat.

En principi, el fet que no estiga previst cap cessament més dona a entendre que la imminent crisi de govern no es traduirà en més ascensos.

Comparteix

Icona de pantalla completa