La Conselleria de Cultura s’adreça per huitena vegada a l’Ajuntament del Campello per a protegir un BIC

L’Ajuntament no ha pres mesures fins ara per a preservar la Torre de Reixes

Des del 2020 la Conselleria de Cultura, abans liderada per Compromís i ara per Vox, s’ha adreçat a l’Ajuntament del Campello (l’Alacantí), governat pel Partit Popular, perquè actue per a preservar la Torre de Reixes, una antiga torre vigia construïda a mitjan segle XVI per a protegir la costa dels habituals atacs dels pirates barbarescs.

Aquesta construcció, catalogada com a Bé d’Interés Cultural des del 1996, no ha estat protegida. I el seu estat de deteriorament podria estar fent perillar la seua existència, tot i que la condició de BIC obliga les institucions a la protecció d’aquests bens, que els poden fer seus si no són de titularitat pública, com és el cas de la Torre de Reixes.

Ara fa un mes, la Conselleria de Cultura, ara en mans del torero Vicente Barrera, s’ha dirigit a l’Ajuntament del Campello perquè actue per a protegir aquesta torre davant l’immobilisme de l’empresa propietària de l’antiga fortificació. Segons l’escrit oficial, l’Ajuntament no ha aportat la documentació sol·licitada en resposta a l’anterior requeriment, del 16 de gener d’enguany, en què exigeix mesures de protecció per al monument.

Des de l’Ajuntament del Campello consideren que és la Conselleria de Cultura qui ha d’actuar, i en declaracions al diari Información asseguren que no es faran càrrec de la compra de la torre. L’empresa propietària, que va ser interpel·lada per l’Ajuntament citat, va fer un projecte per a salvaguardar-la que exigia una inversió que exigia vora mig milió d’euros, i instava les dues administracions –la municipal i la valenciana– a actuar-hi conjuntament.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.