La Comunitat Energètica Local de Castelló de la Plana ja comença a sumar socis [Vídeo]

La producció d’electricitat neta d’aquestes plaques es repartirà entre els socis, en proporció a la seua inversió

Fa uns dies va presentar-se públicament la primera comunitat energètica local de Castelló de la Plana, per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa de la regidoria de Transició Ecològica de la ciutat. Constituïda per part de la cooperativa Sàpiens Energia, el projecte es troba en la fase de trobar les cobertes on instal·lar les plaques solars. La producció d'electricitat neta d'aquestes plaques es repartirà entre els socis, en proporció a la seua inversió, i els subministrarà part de l'energia que consumisquen. Els excedents serveixen per compensar l'energia que es necessita durant les hores que no fa sol. Segons Víctor González, tècnic de Sàpiens Energia, l'estalvi en la factura pot ser superior al 70%.

Les comunitats energètiques locals són un fenomen en auge al País Valencià, i n'hi ha que ja han començat a donar servei als seus socis, com la que hi ha a la pedania valenciana de Castellar-l'Oliveral, una de les primeres que va constituir-se. Aquest model d'autoconsum col·lectiu ofereix diversos avantatges respecte l'autoconsum individual. Primer de tot, és apte per a gent de finques, sense una coberta pròpia i, a més, la instal·lació resulta més econòmica en compartir les despeses entre els diversos socis. Encara que la despesa final variarà en cada cas, segons la potència instal·lada o el tipus de coberta, hi ha subvencions de diferents organismes que poden arribar a suposar el 60% del cost.

Aquelles persones interessades a formar part de la Comunitat Energètica Local, poden dirigir-se a l'Oficina de l'Energia de la ciutat per tal d'informar-se o associar-se.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.