Diari La Veu del País Valencià
Moviments socials de València denuncien «pràctiques repressives» de l’Estat contra les xarxes veïnals [Vídeo]

Cuidem Benimaclet, el Centre Social Okupat Anarquista (CSOA) l’Horta i Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’esquerra independentista, en nom dels moviments socials de València, han fet públic un comunicat a la plaça de Benimaclet en què denuncien «la vulneració de drets fonamentals» que suposa la infiltració d’un agent de la Policia Nacional durant un any i mig en diferents col·lectius socials i polítics de la ciutat, tal com va desvelar aquest dilluns una investigació periodística de la Directa. Durant l’acte, diversos activistes portaven cartells amb el lema «Espionatge sense escrúpols, solidaritat sense límits» i altres sostenien grans lletres que formaven l’acrònim ACAB, de la frase anglesa All cops are bastards, que es pot traduir per «Tots els policies són uns malparits» i es va popularitzar durant la vaga de miners britànics dels anys 1984-1985.

Els col·lectius també denuncien que «el Ministeri de l’Interior espanyol està utilitzant de manera continuada pràctiques repressives per a intentar desestabilitzar i criminalitzar la militància política». Així, «aquest nou cas, sumat als dos anteriors de policies infiltrats destapats per la Directa, evidència l’existència d’una operació de l’Estat contra els moviments socials de base», assenyalen.

«Es tracta d’una estratègia policial que té com a objectiu principal desactivar les xarxes veïnals i de suport mutu, les que construïm dia a dia posant la vida al centre per a fer front a un sistema capitalista que ens vol soles, precaritzades i atemorides», continuen.

Axí mateix, indiquen que «aquests atacs contra la nostra comunitat sobrepassen els límits legals i legítims propis d’un estat que es diu democràtic, però ens fan estar més unides i enfortir la lluita dels nostres barris». «La nostra activitat social i política es fonamenta en l’assemblearisme i tenim una trajectòria pública vinculada al barri de Benimaclet i a la ciutat de València. Som espais oberts que fem barri i fem comunitat», afegeixen.

Per això, asseveren, «és inacceptable que l’espionatge de moviments veïnals siga una prioritat per al Ministeri de l’Interior» i, per tant, denuncien «l’acció de Marlaska d’haver ordenat una infiltració il·legal, que no respon a cap investigació judicial, ni ve autoritzada per cap jutjat. No s’ha derivat cap causa judicial contra cap col·lectiu, tot i que aquesta infiltració haurà servit per a crear un llarg llistat de noms i cognoms d’activistes, amplificant el treball que fa la brigada d’informació de la PN (la policia política de l’Estat) a la ciutat de València».

Els col·lectius assenyalen «la responsabilitat del ministre de l’Interior i del govern del PSOE i Unides Podem per vulnerar els nostres drets civils i polítics» i també «per instrumentalitzar les nostres companyes amb l’única finalitat de controlar la militància política».

Finalment, deixen clar que, «malgrat tots els intents per criminalitzar-nos», no defalliran «en l’objectiu de continuar lluitant per uns barris per a les veïnes, creant espais comunitaris i autogestionats», i organitzant-se «contra l’especulació, el PAI i tota la resta d’atacs del sistema capitalista, que impedeix viure amb dignitat als nostres barris».

«Aquesta infiltració evidencia que anem pel bon camí. Rebutgem aquesta pràctica policial que vulnera una vegada més els nostres drets i llibertats». I afirmen que «per cada colp, ens trobaran més fortes, unides i organitzades».

SO

Comparteix

Icona de pantalla completa