Diari La Veu del País Valencià
El portaveu de Compromís a Alacant, Natxo Bellido, es presenta a les primàries de la coalició a les Corts

Es confirma el moviment que Natxo Bellido havia plantejat. L’encara regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant, portaveu de la coalició i cap de llista en les últimes dues eleccions municipals aspirarà ara a accedir a les Corts valencianes com a diputat per la circumscripció d’Alacant. Per incorporar-se a la llista, Bellido –i tots els aspirants– hauran de fer front a un procés de primàries. L’anunci del regidor és, precisament, aquest: que es presentarà al procediment intern per mirar d’accedir a un dels llocs capdavanters de la llista.

Bellido, que ha fet una carta oberta a la militància, dona valor a la seua trajectòria al si de l’Ajuntament d’Alacant, on va ser portaveu de Govern entre el 2015 i el 2018, quan Compromís governava amb PSPV i Guanyar –marca local dominada per Esquerra Unida– i on ara és una de les cares més visibles de l’oposició. «Tanmateix», diu Bellido, «sempre he estat vinculat a la política autonòmica com a membre de l’executiva nacional de Compromís», i «després d’haver aportat des de la política municipal i el lideratge del col·lectiu d’Alacant, em sent preparat per afrontar aquest nou repte», diu destacant la seua «experiència institucional».

El candidat també fa una crida a «formar una candidatura equilibrada» en termes «territorials i generacionals» i a garantir «un tercer Botànic en què Compromís siga una pota central, forta i decisiva», així com a «denunciar el maltractament sistemàtic de Madrid cap a les comarques alacantines» i a «defensar els interessos del migjorn valencià davant la inoperància de PP i PSOE», tot amb «l’obligació de reivindicar la descentralització, la cohesió i l’equilibri territorial com a valors que definisquen les polítiques de Compromís».

Cal dir que la llista a les Corts de Compromís per la demarcació d’Alacant serà competida. Tot i el suport orgànic suggerit a Aitana Mas en un acte recent a la ciutat, fa uns dies el diputat Gerard Fullana, portaveu valencianista a la Diputació d’Alacant des del 2015, va difondre un enllaç web per buscar suport per a la seua candidatura. Bellido, conscient que «hi ha altres companyes i companys que també es presentaran a les primàries», ha aprofitat la carta «per desitjar-los molta sort», perquè diu estar «convençut que serem capaços de formar un gran equip per tindre èxit en les pròximes eleccions autonòmiques».

Fa unes setmanes, el mateix Bellido, membre de Més, va fer un pas al costat davant la possibilitat d’encapçalar, per tercera vegada consecutiva, la candidatura de Compromís a l’alcaldia d’Alacant, cedint aquest lloc al també regidor company Rafa Mas –membre d’Iniciativa– i evitant un procés de primàries obertes.

Comparteix

Icona de pantalla completa