El 44é Aplec Excursionista dels Països Catalans se celebrarà a Alcoi

La trobada tindrà lloc del 2 al 6 de desembre

El 44é Aplec Excursionista dels Països Catalans se celebrarà del 2 al 6 de desembre a Alcoi. El programa elaborat pel Centre Excursionista d’Alcoi (CEA) inclou excursions, activitats culturals, familiars, etc., perquè  tothom puga gaudir de la trobada. 

L’acollida dels participants, la recollida de credencials, documentació i inscripcions es durà a terme el divendres 2 de desembre, a partir de les 15 h, a la seu de l’Aplec situada al Pavelló esportiu Georgina Blanes del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

Posteriorment, a l’espai Àgora, s’hi inauguraran les exposicions «Cartells dels Aplecs excursionistes dels Països Catalans»; «Fotografies del record» i «Territori-paisatges alcoians 1», de Toni Miralles, i «Mostra bibliogràfica pel foment del valencià», del CEA.

Tot seguit, es posarà la bandera de l’Aplec al Pavelló de la UPV i hi actuaran la Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina i el Grup de Danses Carrascal d’Alcoi. Després de l’acte de benvinguda amb les autoritats, federacions esportives, els membres i junta directiva del CEA i participants dels clubs excursionistes, hi intervindrà la Colla de Dolçainers La Cordeta d’Alcoi.

L’endemà, a partir de les 7 h, començaran la dotzena d’excursions de diferent grau de dificultat programades el dissabte, el diumenge i el dilluns. A més, cada dia es duran a terme rutes familiars, culturals, d’escalada, de marxa nòrdica, guiades i d’orientació. Al final de cada jornada, hi haurà sopar de germanor i actuacions de diverses bandes musicals: el quintet de jazz Grup Swing 26, Associació Musical Los Muxos, el grup Júlia i Tres fan ball.

Com a cloenda de l’Aplec, el dimarts 6 de desembre, a les 10 h, hi haurà una concentració dels participants a la plaça d’Espanya i una cercavila amb el grup de danses Sant Jordi i nanos i ballarins fins al parc del Passeig d’Ovidi Montllor, on es plantarà un arbre commemoratiu i es descobrirà la placa commemorativa i el relleu de la Senyera de l’Aplec. Un acte amenitzat pel músic nipó Hiroshi Fujii amb dolçaina i tabal.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.