La gastronomia és un dels punts forts de la Valldigna com a recurs cultural i turístic i així ha quedat demostrat després del I Concurs Internacional d’Arròs de la Valldigna, celebrat aquest dilluns 18 de setembre. L’esdeveniment, organitzat pel periòdic digital Gastrondario amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna (la Safor), té dos finalitats: una més festiva i una altra més solidària.

D’una banda, es busca cooperar amb la Fundació Fem Terreta, centrada en un projecte pioner per a la detecció del càncer de pròstata amb mètodes no invasius mitjançant gossos ensinistrats. I d’altra, donar a conèixer la riquesa gastronòmica d’aquesta zona, tal com explica Encar Misfud, regidora de Cultura i Festes del municipi amfitrió: “Aquest projecte és un homenatge als quatre pobles de la Valldigna que compten amb una cuina de qualitat” i afegeix, en aquest sentit, que “tant a Tavernes com a la resta de municipis de la Valldigna tenim una rica gastronomia que no tothom coneix i que reflecteix el caràcter del nostre poble amb una cuina feta amb productes de la nostra terra. Ací es poden degustar una gran varietat d’arrossos típics de la zona, com ara l’arròs de la Valldigna o l’arròs al forn de vigília, així com les coques de mestall, els figatells i els tradicionals dolços, com són les coques cristines o l’arnadí”.

Així, el Saló la Font de Tavernes de la Valldigna ha sigut l’escenari on s’han desenvolupat les tres modalitats del concurs. La primera d’elles, la d’Arròs de la Valldigna, adreçada a professionals de la restauració en representació d’un restaurant –tant a nivell local com a altres comarques i països– que havien d’elaborar l’arròs amb uns determinats ingredients i també postres amb autèntiques mandarines de la comarca. Ha comptat amb 25 participants de les rodalies, però també d’altres indrets de l’estat espanyol i Europa. La modalitat Coques de Mestall se centrava en els obradors i forns, que havien d’elaborar deu coques d’aquest tipus i, per últim, la modalitat Figatells era per a les carnisseries, que també han preparat deu racions d’aquest plat de carn. Tot açò, valorat per un jurat composat per crítics gastronòmics, periodistes i reconeguts cuiners i xefs.

Comparteix

Icona de pantalla completa