La desena edició de la Fira del Cava Valencià tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 de novembre al Mercat de Colom de València amb la participació dels set cellers que formen part de l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena. El certamen s’ha consolidat “amb força”, i és una ocasió especial perquè el públic es retrobe amb “els seus caves”, apunta l’organització. Enguany hi participen Coviñas, Chozas Carrascal, Dominio de la Vega, Hispano Suizas, Cavas Marevia, Pago de Tharsys i Torre Oria.
Enguany serà “especialment interessant” per als aficionats al món de les bambolles, ja que tots els cellers presenten novetats, algunes quant a noves anyades i, altres, en forma de noves etiquetes que es postulen entre els espumosos més exclusius.
Segons els organitzadors, el col·lectiu de cavistes de Requena travessa per “un dels seus millors moments” tant en vendes com en consolidació de la seua imatge de prestigi i qualitat en el mercat estatal i internacional.
El peculiar clima del terme municipal de Requena, situat entre 700 i 900 metres d’altitud, el contrast tèrmic entre el dia i la nit i les qualitats dels sòls “permeten cultivar raïm òptim de qualitat superior per a l’elaboració de vins espumosos de segona fermentació en botella (mètode tradicional), frescos, complexos, cremosos i amb una extraordinària capacitat de guarda”, han assenyalat.
L’esdeveniment funciona amb un sistema de tiquets que s’ofereixen en dos formats. El tiquet simple de 20 euros inclou dues consumicions de cava de guarda, dos de cava premium i una de gastronomia, a més d’una copa serigrafiada per a endur-se de record i un pràctic portacopes. Per part seua, el tiquet duo de 30 euros està pensat per a compartir, ja que inclou tres consumicions de cava, tres de cava premium, dos de gastronomia i dues copes serigrafiades amb els seus respectius portacopes. A més, s’activa l’opció d’obtindre més tiquets de degustació de cava sense necessitat d’adquirir una altra copa. En la part gastronòmica, diversos locals del Mercat de Colom prepararan una oferta especial de tapes gurmet amb motiu de l’esdeveniment.
Per a Rebeca García, presidenta de l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena, la Fira del Cava Valencià “és el nostre esdeveniment més important”. “Va ser la primera iniciativa que va engegar l’Associació quan es va crear el 2013. Per a molts valencians, entre els quals ens incloem, la Fira s’ha convertit d’alguna manera en l’inici de la campanya de Nadal. Poder continuar fent aquest esdeveniment en el Mercat de Colom és també motiu d’alegria, perquè si parlem d’harmonies entre caves i gastronomia, no hi ha res que harmonitze millor amb les nostres bambolles que aquest espai emblemàtic de València”, ha subratllat.







