La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Xest (la Foia de Bunyol) va organitzar aquest cap de setmana passat, en el marc del programa de la Festa de la Verema, el tast de vins “Blans sense límits”. L’acte, previst a l’aire lliure en un principi, a la plaça del Castell, es va haver de traslladar finalment al Bar Sol davant l’alerta per pluges.
L’activitat va començar amb unes paraules de la regidora, Brenda Jiménez, qui va intervindre abans de donar pas al tast: “Estic molt contenta perquè no és la primera vegada que organitzem un tast i continue veient cares noves, així que espere que tots i totes gaudiu de l’esdeveniment i pugueu apreciar l’afecte que li hem dedicat”.

Hi van participar unes 90 persones que van poder aprendre i gaudir del vi de la mà de l’enòloga local Ainoa Cortés, qui va presentar tres caldos: Amatista al mar, de cellers Reymos; Pigar, d’Orange Tardana, i Castillo de Monjardón Reserva, amb maridatge del Bar Sol, que va servir croqueta de formatge idiazábal, cecina i cremós de pimentó roig a la flama, salmó a baixa temperatura amb emulsió de soja sobre parmentiere de creïlla i un brioix farcit de puré de mango amb xocolate pur, respectivament.
Com en ocasions anteriors, el tast va consistir en una presentació de les característiques principals de cada varietat a degustar junt amb el seu maridatge, per part de l’enòloga. “Els blancs són sempre els vins més discriminats del món i els que més es beuen alhora, és un poc incongruent, per això em vaig decantar per un tast de blancs; he triat tres elaboracions molt diferents perquè conegueu realment vins blancs de qualitat: un clàssic, un orange i un reserva”, va explicar Cortés.

En finalitzar l’acte, l’enòloga va fer un agraïment a l’Ajuntament i als participants per l’acolliment dels tastos. “Hui heu pogut descobrir una altra classe d’elaboracions, sé que alguns vins us han sorprés; m’alegra el gran acolliment que tenen aquestes propostes, sé que s’ha quedat molta gent sense poder participar-hi a causa de l’aforament. Per a mi és un plaer explicar-vos una miqueta la meua professió”, va concloure.