Gastrónoma torna a situar el vi al centre de la seua proposta amb el programa Wine Experience, l’espai vitivinícola de la desena edició del certamen, que se celebrarà del 26 al 28 d’octubre a Fira València. Enguany hi haurà una “neurocata”, degustació de fondellol i de xampanys històrics, i maridatges de la Mediterrània.
En aquesta edició, les sales canvien de nom (Paisatge i Excel·lència) i es consoliden com a punts de trobada per a professionals del sector, on la formació, l’experimentació i la cultura vitivinícola dialoguen amb la gastronomia, expliquen els organitzadors de la fira.
Entre els tasts “més esperats” hi ha la ponència “Sensacions: vins sense alcohol”, a càrrec de David Seijas, exsumiller d’El Bulli, que abordarà l’auge d’aquestes noves categories des d’una perspectiva tècnica i de mercat.
També destaca la “neurocata” de Noe Nieto, que combinarà ciència i percepció sensorial per a demostrar com el cervell influeix en l’experiència del vi.
Una de les cites estarà dedicada al fondellol, el preuat vi d’Alacant, un patrimoni líquid únic que es presentarà juntament amb una selecció de xocolates del món amb Rafa Poveda i Teresa Ricart, en una experiència que uneix història, producte i plaer.
La jornada acostarà els assistents als vins escumosos, que tindran gran protagonisme, gràcies a la celebració de la final de l’Sparkling Wine Master, un concurs considerat com el més prestigiós de l’Estat en la seua categoria.
L’Sparkling Wine Master valora tècnica, creativitat i coneixement sensorial i reuneix els millors sommeliers internacionals, “molts procedents de restaurants de renom”, per a competir pel títol d’excel·lència en vins escumosos.
Una altra de les propostes de la Wine Experience serà el tast de “Xampans Històrics”, de la mà d’Enrique Mateo, amb una selecció que recorrerà la tradició i la innovació de les cases més emblemàtiques.
El Concurs de Vins de Brussel·les mostrarà l’excel·lència i el rigor del vi escumós en l’àmbit internacional amb Frederic Galtier.