RedactaVeu / Sueca.
El Restaurant Casa Pepe Sanchis ha guanyat el primer premi de la 56a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Concretament, el responsable de cuinar-la ha sigut José Miguel Sanchis, que encara no té 18 anys i ha sigut el concursant més jove d’aquesta edició. Aquest va celebrar molt emocionat el guardó amb el seu pare, Pepe Sanchis, el gerent del restaurant guanyador i d’origen valencià.
Quant als finalistes, la segona millor paella valenciana del món de 2016 es cuina a Madrid, ni més ni menys que al Congrés dels Diputats. Així, el segon premi ha sigut per als cuiners Arturo Giroy i Valentin Rodríguez, del Compass Group del Congrés. El tercer premi ha recaigut en el cuiner José López Cordó, del Restaurant La Paella Ibèrica de França.
L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha aprofitat aquest esdeveniment per assenyalar que “la paella escapa de la nostra gastronomia. Per a nosaltres significa molt més que açò, és paisatge, és família i amics, és celebració i festa, és poble i és turisme, perquè el nostre principal encant, estem convençuts, és aquest, donar-nos a conèixer en el món tal com som, sense cap ingredient afegit”.
Concursants. Foto: Ajuntament de Sueca.
Aquesta 56a edició ha comptat amb un total de 36 participants, dels quals 24 han participat per primera vegada en el certamen i només dos van repetir participació respecte de l’anterior edició. El certamen s’ha celebrat al Passeig de l’Estació de Sueca, en un ambient d’allò més festiu i entre una multitud de gent curiosa, veïns de Sueca i visitants, que s’han acostat per a viure en primera persona l’elaboració de la millor paella valenciana del món 2016.
Els altres premis
El guardó a la millor paella cuinada per un restaurant de Sueca ha recaigut en el Restaurant el Nano.
A més, el premi a la millor paella estrangera ha estat per a Simply Spanish Tapes Bar, de Melbourne (Austràlia).Pel que fa al premi a la millor paella cuinada a nivell autonòmic, ha sigut per a Casa Pepa, de València.
Finalment, els cinc accèssits han sigut atorgats als restaurants: El Xatege, de Tòquio; New York Yankees Steak House, de Manhattan (Nova York); Paelles & Paellos, de Perú; La Perleta Valenciana, del Palmar i Cervecería Taurina, de Màlaga.