Diari La Veu del País Valencià
La gamba de Dénia estarà present en el Dia Mundial de la Tapa a París

RedactaVeu / Dénia.

L’associació Saborea España, en col·laboració amb Turespaña, ha organitzat, per cinqué any consecutiu, la celebració del Dia mundial de la Tapa, el pròxim 16 de juny, a més de 30 Oficines Espanyoles de Turisme del món, tal com s’explica en un comunicat de l’Ajuntament de Dénia.
Aquesta ciutat, membre de Saborea España, participa en l’acció promocional que tindrà lloc a l’Ambaixada Espanyola de París davant de més de 230 convidats. Turisme Dénia i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) confirmen les paraules de l’alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimald, que ha afirmat que la participació en aquest esdeveniment “projectarà la nostra visibilitat, com a Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO, davant d’un públic de gran importància per a la nostra destinació, tenint en compte que França és un dels principals mercats emissors del turisme que rep Dénia”.

Foto: Ajuntament de Dénia.

Dénia, juntament amb Logronyo, Segòvia, Madrid i Sevilla, membres també de Saborea España, serà una de les destinacions amfitriones de la tapa espanyola a la capital francesa. A Paris viatjarà, al costat dels representants de l’ajuntament i d’AEHTMA, el cuiner del restaurant Peix i Brases, José Manuel López, amb el seu ajudant Roberto Andrade.
López, segons ha explicat, prepararà dues tapes representatives “dels sabors i les matèries primeres de la nostra zona”, de les quals se serviran 400 racions. D’una banda, el Mos de gamba de Dénia, en el qual el xef dóna tractaments diferents a les distintes parts del crustaci i, d’una altra, una Coca de pa de la roca amb ventresca de tonyina en curació curta i salsa de verdures rostides.
La presidenta d’AEHTMA, Cristina Sellés, ha destacat que aquesta acció “és una bona oportunitat per a Dénia, única ciutat del Mediterrani representada a París”. Sellés ha agraït la predisposició dels seus associats a col·laborar en aquest tipus d’esdeveniments promocionals i ha reivindicat la tapa “com a element molt representatiu de la nostra gastronomia, tant pel producte com per l’elaboració”.

Comparteix

Icona de pantalla completa