Diari La Veu del País Valencià
Ferran Adrià aposta per Benidorm per a ubicar una universitat sobre turisme

El cuiner Ferran Adrià ha advocat per la col·laboració publicoprivada per a elevar a nivell universitari la formació dels professionals de la gastronomia i ha apostat per Benidorm com a lloc per a acollir una universitat sobre turisme. Adrià ha presentat aquest dimecres a la localitat alacantina, en una roda de premsa, Mise en Place, una guia per a emprenedors de la restauració.

A l’acte, convocat en el marc de celebració del Dia Mundial del Turisme, Adrià ha qualificat d'”estrany” que Espanya no compte amb una universitat com la de Lausanne (França) per a cursar estudis superiors d’hostaleria, alhora que ha considerat insuficients les oportunitats de finançament de què disposen els estudiants d’hostaleria per a completar els seus estudis a l’estranger. “Que en un sector que és el número u del turisme no hi haja més de cinc beques a Espanya és inconcebible”, ha afirmat.

El referent basc

El responsable d’elBulliFoundation ha fet referència a la Fundació Basque Culinary Center com “una universitat de gastronomia que és referència en el món amb un cost molt assumible i un finançament autosuficient” i l’ha considerada una fita del sector. Per això, ha plantejat com a següent repte la possibilitat de crear “una universitat de turisme amb el model Lausanne”, que podria estar a Benidorm.

Per la seua banda, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha dit “arreplegar el testimoni” de la proposta d’Adrià per a “ser capaços de gestionar que els benidormers i tots aquells que tenen en el turisme, la gastronomia i la restauració la seua vocació, la seua referència o la seua passió tinguen també l’acompanyament d’aquesta administració i d’aquesta ciutat”.

Més de 200 emprenedors i empresaris del sector turístic i gastronòmic han assistit a l’acte de presentació de Mise en Place. Guia per a gestionar un restaurant, que han elaborat ‘elBulliFoundation’ i CaixaBank. Segons ha explicat Adrià, l’objectiu de la publicació és servir de guia a pimes i emprenedors perquè afronten, “amb les màximes garanties d’èxit”, l’engegada d’un negoci de restauració i minimitzen el risc de la inversió.

Comparteix

Icona de pantalla completa