La XXXI Festa de la Carxofa de Benicarló (el Maestrat), un dels grans esdeveniments gastronòmics del País Valencià, que cada any atrau milers de visitants, arranca aquest divendres al Magatzem de la Mar amb el lliurament del premi Carxofa d’Or a l’humorista i guionista Eugeni Alemany i l’homenatge als llauradors José Antonio Marzá i María Caldés.
Hi assistiran nombrosos càrrecs institucionals, a més de representants del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, Consell Agrari, Caixa Benicarló, Benihort i membres d’organitzacions agràries i associacions locals. Després de l’acte tindrà lloc el sopar de gala al Restaurant Pau de Benicarló.
Fa uns dies, es va celebrar també al Magatzem de la Mar el Concurs del Pinxo de la Carxofa, que van guanyar els restaurants de Benicarló Can Bolo i Mar Blava by Vericat en les categories tradicional i d’autor respectivament.

Dissabte al matí obrirà les portes el Mercat Gastronòmic, la gran aposta d’aquesta edició de la Festa de la Carxofa, un espai que reunirà les millors propostes gastronòmiques dels restaurants de Benicarló a més de demostracions de cocteleria, tast de vins, demostracions de cuina, degustacions d’olis, així com una àmplia programació cultural.
L’horari serà dissabte d’11.00 hores a 16.00 hores i de 18.00 hores a 00.00 hores i diumenge d’11.00 hores a 18.00 hores. Els tiquets per a gaudir de les degustacions dels restaurants es poden adquirir als mateixos estands del Mercat.

Durant tot el cap de setmana també estarà oberta la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat a la plaça de la Constitució. Enguany seran 37 els estands que hi participaran, majoritàriament empreses alimentàries dels sectors de les hortalisses, fruites i verdures, olis, vins, formatges, torrons, melmelades, mels, licors, carns i embotits, productes de gurmet i de la mar o cerveses. A més, també hi haurà estands d’artesania.
El minut a minut de la jornada de dissabte el transmetrà Ràdio Benicarló, que comptarà amb una carpa a la plaça de la Constitució des d’on durà a terme un programa en directe de dues hores conduït per Ana Álvarez i Clàudia Cózar.
Cal recordar que la torrada popular de carxofes que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló tindrà lloc el 24 de febrer.