L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emés mitjançant el Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) una alerta comunicada per les autoritats sanitàries del País Valencià sobre la detecció de salmonel·la en un preparat de carn de pollastre per a hamburgueses de la marca Consum.
Segons la informació disponible, el producte afectat s’ha distribuït al País Valencià, Catalunya, Aragó, Aragó, Castella-la Manxa i Múrcia. Es coneix que l’empresa ja ha retirat els lots implicats dels seus lineals i que la resta dels lots comercialitzats són segurs per al seu consum.
L’empresa ha publicat en la seua pàgina web una nota informativa sobre aquest tema dirigida als seus clients, en la qual apareix les dades del producte implicat:
- Nom: Preparat de carn burger meat de pollastre.
- Marca: Consum.
- Números de lot: 2830 i 1671.
- Data de caducitat: 01/12/2025 (tots dos lots).
- Pes: 400 g.
L’ASEAN recomana a les persones que tinguen a casa productes afectats per aquesta alerta que “s’abstinguen de consumir-los”.
No obstant això, tal com s’indica en l’etiquetatge del producte, aquest s’ha de cuinar completament abans del seu consum, i el cuinat una mesura molt efectiva per a eliminar el risc sanitari.

En cas d’haver consumit el producte
En cas d’haver consumit algun dels productes dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb la salmonel·losi (principalment diarrea i / o vòmits acompanyats de febre i mal de cap) es recomana acudir a un centre de salut.
La seua prevenció des de casa, segons l’AESAN, es basa en una correcta higiene de mans, utensilis i superfícies, separació d’aliments crus i cuinats, i adequada manipulació i cocció dels aliments.







