Diari La Veu del País Valencià
El putiafter de Froilán i la pasta de l’avi Juancar

L’excel·lentíssim senyor Felipe Juan Froilán de Todos los Santos de Marichalar y Borbón, Cavaller Diviser Hijodalgo de l’Il·lustre Solar de Tejada, quart en la línia successòria a la Corona d’Espanya, primer net dels emèrits Juan Carlos I i Sofia de Grècia, nebot de Felip VI, familiarment conegut entre els seus com Pipe, està fet més que un candidat de sang blava a ocupar el tron, un piuman, un jove més calent que un forrellat de porquera, un fletxa, un espavilat… Això ho saben ací, a Benigànim, a Almussafes i a Bombai. I si se sap és perquè l’excel·lentíssim no se n’amaga gens o bé perquè ho fa malament.

Fa uns dies, al xicot el van pillar en un putiafter exclusiu de Madrid quan la Policia Municipal procedia a capturar en el local uns camells de cocaïna rosa o tusi. L’indret es veu que és un paradís del follar i de l’esnifar. Les vesprades i nits del dissabte funciona com a club d’intercanvi de parelles i la resta de la setmana com a local de cites amb llicència per a sauna. Abans havia estat al bordell D’Angelo on, llig, que Santiago Segura va rodar algunes escenes de Torrente 4.

Ara el freqüenten, segons explica El Mundo, jugadors de futbol de primera divisió, policies per a les seues festes privades, alucineros, narcos, tipus relacionats amb l’IBEX i personal de tot pelatge sempre que tinga, és clar, prou diners per a pagar-se el comboi. Tot plegat, llogar una sala VIP amb jacuzzi, llits i dutxa ix per un ull de la cara, 1.000 euros, i no diguem el consumir qualsevol tipus de beguda.

No és la primera situació en què es veu compromès. A finals de novembre de l’any passat la criatura es va veure involucrada en una baralla multitudinària amb armes blanques a la porta de la discoteca Vandido de Madrid. Quasi res.

El borbonoi, com no podia ser d’una altra manera, viu a cos de Borbó. Fins ara, s’ha guanyat la vida de relacions públiques de discoteques com Pachá i Joy Eslava, però no és tot. Per més que li hagen pagat sospite que no li deu d’arribar ni a un forat de nas. Amb tot i això, sent el net preferit del Campechano (tots dos són uns apassionats de les corregudes de bous), al xiquet no li ha de faltar de res.

Fa dos anys es va saber que tant ell com la seua germana Federica duien tres anys pel cap baix utilitzant targetes opaques per a les seues despeses personals. Els fons d’aquestes targetes procedien de diners sense declarar a Hisenda d’un compte bancari administrat per l’avi i investigat per la Fiscalia Anticorrupció. Per aquesta via, la seua mare, la Infanta Elena, i la seua tieta, la Infanta Cristina haurien mogut fins a 250.000 euros.

Cap problema. Els diners negres de l’emèrit ja no eren aleshores i ara encara menys que tributa a Emirats Àrabs Units (EAU) encara que és l’Estat -malgrat que ho negués la socialista Carmen Calvo– el que paga la cort del seu exili daurat en una quantia que desconeixem per tal com mai no s’ha volgut dir. Si paga impostos en EAU que siguen ells els qui el mantinguen a ell i a tota la tropa que visca d’ell.

L’assumpte no pot ser més vergonyós. La càrrega insuportable. La passivitat de la societat al·lucinant. La dels partits, llevat dels republicans, escandalosa. Així les coses, un no pot més que preguntar-se fins a quan caldrà suportar la impunitat, pagar els vicis d’una dinastia arribada al poder de la mà d’un dictador, responsable moral de la guerra civil?

Malauradament, crec que no ens els llevarem de damunt ni amb salfumant entre altres raons perquè és al voltant d’aquesta colla que es configura un sistema d’interessos econòmics, polítics i de classe robust en la mesura que controla els principals ressorts de l’Estat mateix. Mala peça al teler. Pipe i el seu avi àrab ja poden dormir tranquils, follar tranquils, gastar tranquils, donar de menjar als camells.

Comparteix

Icona de pantalla completa